≫ 

Zvezda se mučila, ali pobedila Napredak: Petrić branio sve, Pešić postao heroj, a Gobeljić promašio nemoguće

Veoma tešku utakmicu je imala ekipa Crvene zvezde u ovom meču

Crvena Zvezda Napredak Foto: MNPress

Fudbaleri Crvene zvezde su na veoma težak način uspeli da savladaju Napredak na Marakani sa 1:0, čime su nastavili sa nešto "slabijim" utakmicama, te je pitanje kada će pronaći pravu formu igrači iz Ljutice Bogdana.

Trener Miloš Milojević je dobio "vruć krompir" u svoje ruke, pa od toga pokušava da napravi nešto. Napredak je uistinu i bio tvrd orah, mogli su Kruševljani možda i do boda na najvećem srpskom stadionu, ali Čečarić je promašio izglednu priliku na samom startu meča, dok je i Mrko Šarić u nekoliko navrata brzopleto reagovao.

Crvena zvezda se mučila baš dosta, nije mogla da zapreti na propisan način, Marko Gobeljić je imao neverovatnu priliku još u 32. minutu meča, ali je uspeo da promaši prazan gol sa pet metara i tako podseti na meč protiv Milana, kada je takođe bio tragičar.

Kangva je postigao gol u 83. minutu, ali je taj poništen zbog igranja rukom, te je ovde Zvezda došla do minimalne pobede.

Crvena Zvezda Napredak Foto: MNPress

Crvena zvezda - Napredak 1:0

/Pešić 68'/

Veoma slabo su obe ekipe ušle u meč, nije bilo onog "žara", što se videlo i u uvodnim minutima susreta. Praktično nije bilo prilika sve do 17. minuta, a tada je priliku imao igrač Napretka iz Kruševca, Bojan Čečarić.

Čečarić je mogao da postane heroj Napretka, ali na sreću Zvezde, njegov udarac sa pet metara je otišao daleko preko gola. Bio je to jedan slobodan udarac dosuđen sa desne strane Borjanovog gola, oštar centaršut je uštopovao Bojan Matić na tri metra, Čečarić je naleteo i njegov udarac je otišao daleko preko gola.

Ovaj promašaj kao da je malo trgnuo Crvenu zvezdu, koja je potom počela da preti i samo 15 minuta kasnije je imala priliku da dođe do gola, ali je Marko Gobeljić uspeo da uradi nešto nestvarno. Desni bek Crvene zvezde je promašio prazan gol sa pet metara.

Odličnu akciju na levoj strani su odigrali Aleksandar Katai i Milan Rodić, vezista je ostavio loptu petom beku, ovaj je šutirao i Nemanja Petrić je odbranio, da bi potom Gobeljić natrčao na tu loptu i sa pet metara je poslao loptu paralelno sa sobom, umesto u gol.

Gobeljićev promašaj je bio samo okidač za još jednu priliku Crvene zvezde. Aleksandar Katai je primio loptu na 17 metara, podigao ju je malo i volej udarcem je uputio raketu ka golu protivnika, ali je lopta išla pravo u Nemanju Petrića koji je olako ukrotio udarac.

Ni u drugom poluvremenu nije nestalo sivilo, nije se desilo ništa novo, već je nastavljeno u istom ruhu. Miloš Milojević je promešao sastav i uveo je Mirka Ivanića u igru, kako bi pojačao svoj napadački arsenal, što mu je u neku ruku dobro i došlo.

Igrao se 68. minut meča, Aleksandar Katai je na sebi prepoznatljiv način utekao odbrani Napretka, poslao je loptu u sredinu tako visoko da preskoči sve i tačno padne na glavu Aleksandra Pešića kome potom nije bilo teško da savlada Petrića.

Još je jednu priliku imala Zvezda u 74. minutu, ali je Aleksandar Dragović sa pet metara pogodio samo u Nemanju Petrića, te je tako ostalo i konačnih 1:0 na semaforu.

Video: Veljko Nikolić objasnio zašto je poklonio dres navijaču Trabzona: Pogodio sam ga loptom u glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ponos Srbije ⚫️⚪️

    18. septembar 2022 | 17:58

    Gobeljic je bas dobar igrac, svaka cast Zvezdi i Terzicu sto su uspeli da zadrze ovakvog majstora fudbala u svojim redovima.

  • Rip

    18. septembar 2022 | 18:48

    Dakle ovaj Milojević zalutao u fudbal,izvodi najbržeg i jedinog opasnog igrača Bukarija i uvodi dedu Bena koji jedva šeta po terenu.Pa ti si čoveče totalna neznalica.

  • Wllaxy

    18. septembar 2022 | 16:27

    Da li je moguće da jedan meč odigramo bez nekog od vernih vojnika kluba (Gobeljića i Srnića) koji su nam redovno igrač manje!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA