Otkriven bitan razlog zašto Juve ne može da otpusti Alegrija, iako igraju očajan fudbal

Maks Alegri očigledno ne mora da brine

  • 1
masimiliano alegri Foto: Tanjug/Ap

Juventus je u velikoj krizi, možda i najvećoj u novijoj istoriji! Samo dve pobede u prvih sedam kola serije A i teška situacija u Ligi šampiona (dva poraza na startu) doveli su do toga da se dodatno učvrsti pritisak na Masimilijana Alegrija.

Ne toliko zbog samih rezultata koliko zbog činjenice da ekipa izgleda anemično, amad vredi pomenuti da Bjankoneri imaju nekoliko povređenih igrača kao što su Federiko Kijeza i Pol Pogba.

Iako se u nedelju, posle poraza Juventusa od Monce, činilo da je to poslednji Alegrijev meč na klupi, italijanski mediji pišu da klub jednostavno nije u mogućnosti da ga otpusti.

Naime, Alegri ima ugovor na četiri godine po kom po sezoni zarađuje devet miliona evra, te bi njegov otkaz bio i te kako skup. S druge strane, potencijalnog nalsedinak nema ni u najavi i Juve će Alegrija zbog toga navodno zadržati barem do kraja Svetskog prvenstva.

Izvršni direktor Mauricio Arivabene istakao je u nedelju popodne da Alegri ostaje i da je u pitanju projekat od četiri godine i da bi promena bila "apsolutno ludilo", mada svi ističu da je ipak taj finansijski motiv presudan.

Ono što vredi pomenuti jeste da su navijači Juventusa jako nezadovoljni i da su u nedelju posle utakmice postrojili igrače koji nisu pobedili još od 31. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojadin pavlovic cole

    19. septembar 2022 | 18:28

    Duca, fica, angel, poljak, pa realno juve nikad nije bio gori u zadnjih 100 godina. Budimo realni!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA