≫ 

Velika pobeda Srbije: Piksi "oteo" Nemcima jednog od najvećih bisera Evrope

Lazar Samardžić će igrati za Srbiju

  • 15

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije povodom utakmica koje Orlove očekuju u Ligi nacija!

Srbija će najpre u subotu dočekati Švedsku, dok za tri dana sledi meč sa Norveškom u gostima. Podsetimo, naš tim posle četiri kola ima sedam bodova, tri manje od Norvežana i četiri više od Šveđana.

U ekipi se nalaze dvojica debitanata, Srđan Babić i Stefan Mitrović, dok je Piksi otkrio i da je razgovarao sa Lazarom Samardžićem.

- Trebalo je da ih bude trojica, ali za sada dvojica. To su igrači koji poseduju potencijal i talenat. Babić je na poziciji na kojoj igra kapiten svog tima, on je bio član generacije sa Novog Zelanda, to je grupa igrača koja čini okosnicu reprezentaciju, moja je želja da ga vidim uživo, njegove konstantne igre u Primeri zaslužuju svaku pažnju. Drugi debitant je Stefan Mitrović, koji predstavlja budućnost našeg fudbala, on je mlad, ali njegove karakteristike izgledaju meni odlično. To su brzina, hrabrost, da probleme jedan na jeda rešava sa autoritetom. Želja nam je, a znate i sami da postoji mogućnost da bira između dve zemlje, moja procena je da su to igrači koji treba da igraju za svoju zemlju i otadžbinu - rekao je Stojković i dodao:

Video: Piksi o srpskom čudu iz Udinezea: Gledao sam ga ima sve osobine koje su nam potrebne

Što se tiče Samardžića iz Udinezea, naravno da sam bio u Mlanu, ne da bih gledao Krunića, već Samardžića. Imali smo telefonski razgovor, gde sam mu objasnio koje su namere i želje, ali u razgovoru sam primetio da nije bilo dileme da će igrati za Srbiju ili Nemačku. Dogovor je da u sledećem ciklusu, ako bude nastavio da igra dobro, da tada bude na spisku da debituje za Srbiju, to je nešto sa naše strane što je trebalo da uradimo, na njima je da izaberu, jednu ili drugu stranu. To su igrači sa srpskim imenima i prezimenima, tu nemam dilemu.

lazar Samardžić, Nemačka Foto: Profimedia

Nastavio je Stojković da govori o Samardžiću.

- On je član Udinezea, igra u jednoj od najjačih liga. Igrač koji poseduje potencijal. Prošao je mlađe selekcije Nemačke. On poseduje kvalitet, njegova leva noga je izvanredna, pregled igre takođe. Ono što sam primetio, ne samo u ovoj utakmici, već duži period, te njegove igre i anticipacije u igri, zaista zaslužuje pažnju, poseduje talenat, nema tu velike filozofije i ne treba praviti od toga neke naslove i šta ja znam. Važno je da budu zdravi i da su opredeljeni da igraju za Srbiju. Treba misliti i o budućnosti, jer smo ostajali bez nekih igrača, jer smo verovatno bili nemarni. Ja ne želim da pravim neke greške u startu. Na meni je da uputim poziv, da pokažem da nam je stalo, a da oni odluče sutra za koga će. Ali mislim da tu neće biti problema, ofanzivni igrač koji voli da ima loptu u nogama, vrlo je mlad, njegovo godište je takvo da je tek na početku fudbalske karijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DLZ

    19. septembar 2022 | 12:52

    Jel rece ovaj momak juce da bi radije igrao za Nemacku.Svi smo ispostovali njegov stav,navijacima Srbije najvaznije je da se srcem igra za ovu zemlju,a ne nekim kompromisom i moljenjem.

  • Lazar

    19. septembar 2022 | 12:42

    Šta će nam, neka igra za Nemačku, sam je rekao da se oseća više kao Nemac nego Srbin

  • Geras

    19. septembar 2022 | 12:55

    Hahhaha kakav cirkus... Juce govorio da igra za Nemačku i da se oseća kao Nemac... Dobio niz optužbi i pretnji... Pa posle dva dana mučenik demantovao vest... A sad igra za Srbiju hahahahaha pa ovo je cirkus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA