≫ 

Embape, zbog marketinških prava, ne sme da se slika zajedno sa ostalim reprezentativcima Francuske

Savez je nemoćan da promeni stavku u ugovoru zvezde svog tima koji ovaj ima sa svojim sponzorima

  • 1
Kilijan Embape Foto: Tanjug / AP

Najveća zvezda francuske reprezentacije Kilijan Embape odbio je da se fotografiše sa ostalim saigračima iz nacionalnog tima zbog toga što Francuski Savez nije uspeo da "modifikuje ugovor" o liku i delu koji igrač ima sa jednim od svojih sponzora čije je ekskluzivni promoter.

Grupno fotografisanje je bilo planu u utorak, ali će ono, posle neuspelih pregovora, proći bez igrača Pari Sen Žermena, potvrdili su marketinški predstavnici Francuskog fudbalskog saveza.

Embapeovi pravni zastupnici, kao i on sam, "žale što nije došlo do dogovora" jer je u pitanju fotografisanje ekipe za potrebe promocije fracuskog sastava koji će nastupiti na Mundijalu u Kataru.

Inače, nije prvi put da Savez ima problem ove vrste sa Embapeom, u martu je takođe odbio da učestvuje u kampanji u organizaciji sponzora Saveza, jer on ima svoje, očito jače marketinške adute iza sebe, koji, po slovu ugovora, polažu veća prava na njegovo lik i delo. Tu je i osnovni spor dve strane.

Iako postoji razočaranje zbog ovakve situacije, Embapeova odluka nijednog trenutka ne dovodi u pitanje njegovu privrženost nacionalnom timu, zajedničkom radu i uspehu kojem se teži u daljem periodu, posebno na Svetskom prvenstvu gde Francuska brani trofej.

Francuska, sa Embapeom u timu, odigraće tokom aktuelne reprezentativne pauze utakmice sa Austrijom i Danskom u okviru Lige Nacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷

    19. septembar 2022 | 18:08

    Pa lepo ga ne pozovete i kraj. Imate i vise nego dovoljno kvalitetnih fudbalera i nekada je valjda nacija vaznija od pojedinca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA