≫ 

Zbog ovoga su pukli pregovori Mesija i Barselone: Tražio milione, kamatu, privatnu ložu i klauzulu od 10.000 €

Nečuveno šta je tražio fudbaler od svog matičnog kluba

  • 2
FK Barselona , Lione Mesi Foto: MN Press

Fudbalski svet je bio poprilično uzdrman kada je Lionel Mesi napustio Barselonu i odlučio da pređe u PSŽ. Argentincu je istekao ugovor u Kataloniji, novi nije mogao da potpiše i dugo su se ponavljale peripetije uz pitanje - zašto nije? Španski "El Mundo" je sada došao u posed informacije oko ugovora i sve ih objavio, gde se vidi da je jedini krivac Lionel Mesi za to što nije produžio ugovor.

Mesi se tada oprostio uz suze od kluba, plakao je on, plakali su i mnogi drugi jer je to bilo označavanje kraja jedne ere u fudbalu koja je bila ispisana zlatnim slovima, kako u Barseloni, tako i u širokoj fudbalskoj javnosti.

Otišao je Lionel putem Francuske, gde se i nije baš proslavio. Osvojio je titulu, ali je ostao bez Lige šampiona koja je i bila imperativ za njega u ovom slučaju.

Barselona i fudbaler su započeli pregovore još u junu 2020. godine, tada je klub iz Katalonije već uveliko bio na putu ka bankrotu i čitavoj propasti, a Mesi nije želeo da smanji svoje zahteve. Tražio je više, nije to dobio, želeo je da prekine ugovor, ali ni to se nije desilo i bio je prinuđen da ostane. U leto 2021. godine, Mesi je ipak dobio raskid, čak iako se čitava upravljačka struktura promenila u klubu. El Mundo je baš zbog toga odlučio da pokaže šta se sve izdešavalo. Ovaj list je najavio da su sledeći na listi Nejmar i Đerar Pike...

Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Apsurdni zahtevi Mesija - Razlog za "teranje" Argentinca iz kluba

Dugo je važilo ono da je Mesi "oteran" od strane kluba, međutim, ispostaviće se da to i nije tako, već da je klub želeo da da sve Mesiju, ali da je on to odbio.

Naime, El Mundo je objavio poverljive mejlove gde se vidi da je Mesi tražio privatnu ložu na Kamp Nouu za njegovu, ali i za porodicu Luisa Suareza. Nije mu to bilo sve, već je hteo i privatni avion koji bi ga za Božić vodio do Argentine sa porodicom.

Nije mu ni to bilo sve, želeo je 10.000.000 evra samo za potpis, ali i smanjenje otkupne klauzule sa 700.000.000 evra na samo 10.000 evra. Smanjenje plate od 20 odsto, ali i kamatu koja bi nadoknadila izgubljenu zaradu u naredne dve godine.

Bertomeu je sve to prihvatao, nije želeo da se raspravlja sa svojom zvezdom, želeo je da Mesi ostane u Barseloni, međutim, doživeo je i on svoju "crvenu liniju". Naime, kako tvrde iz El Munda, Bertomeu nije mogao da prihvati dva zahteva - smanjenje klauzule na 10.000 evra, ali i bonus od 10.000.000 evra za potpis.

Tada je prekinuo pregovore i odlučio da je tu gotovo svako dalje pregovaranje. Kasnije je stigao Đoan Laporta, ali je već bilo prekasno da se ugasi požar koji je Mesi napravio svojim zahtevima.

Video: Kad je skinula mini suknju na jahti i more je proključalo: Mesijeva Antonela nikad vrelija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da... Da...

    21. septembar 2022 | 08:11

    Ko sto sam mogo puta rekao, voleo je klub do poslednjeg Eura...

  • Miki

    21. septembar 2022 | 08:28

    Kad pare udare u glavu. Prvo utaja ppreza pa sad ovo. Sto vise para imas to vise zelis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA