≫ 

Srbija među 5 evropskih ekipa koje ne žele da nose kapitensku traku u duginim bojama na SP

Među selekcijama koje nisu učestvovale u kampanji jeste i Hrvatska

  • 24
Fudbal Srbija - Norveška Foto: Marko Jovanović

FIFA je u sredu bila pod velikim pritiskom nekoliko evropskih fudbalskih federacija koje žele da njihovi kapiteni nose traku sa duginim dizajnom srca tokom utakmica na Svetskom prvenstvu u Kataru!

Kampanja "Jedna ljubav" počela je u Holandiji čija reprezentacija igra u grupi sa Katarom, a od 13 evropskih selekcija čak osam želi da nosi traku sa duginim bojama. Među pet selekcija koje nisu učestvovale u kampanji jeste i Srbija, dok su preostale četiri Hravtska, Portugalija, Španija i Poljska.

Poljaci su, doduše, odlučili da na Mundijalu nose traku sa bojama Ukrajine na njoj, a primopredaju je izvršio Andrej Ševčenko koji je istu doneo Robertu Levandovskom.

Pravila FIFA zabranjuju selekcijama da donose sopstvene dizajne traka i insistiraju na tome da se koristi adekvatna oprema, ali su Francuska, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Engleska, Vels, Belgija i Danska odlučne da se izbore za traku sa duginim bojama.

- Podnet je zahtev FIFA u kom se traži dozvola za nošenje ovih traka na rukama tokom Mundjala - navodi se u saopštenju FS Velsa, dok su Švajcarci, koji su u grupi sa Srbijom, poručili da žele da Granit Džaka nosi traku na kojoj se "može videti srce različitih boja koje predstavljaju različitost čovečanstva."

Inače, kampanja za trake je pokrenuta dan nakon što je katarski emir govorio na Generalnoj skupštini UN i obećao da će Mundijal proći bez diskriminacije.

- Narod Katara će raširenih ruku primiti fudbalske navijače iz svih sfera života - poručio je Tamim bin Hamad al-Tani u govoru drugim svetskim liderima.

Video: Materaci uručio pehar Piksiju, on pokušao da ga stavi u džep: Nek u Kataru bude pravi, mnogo veći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gm

    21. septembar 2022 | 17:35

    Otisao svet u k... c! Da li je moguce da se neko zalaze za ovu sodomu i gomoru?!

  • Stefan85ar

    21. septembar 2022 | 19:11

    Stvarno ne znam cemu nosenje takve trake, da li je moguce da je to nesto normalno i da se to trazi. Zar je taj lobi toliko jak da se mesa cak i u fudbal. Ostaje mi da verujem da necemo da popustimo pred ovakvom gluposti i da cemo ostati dosledni i normalni.

  • Ppp

    21. septembar 2022 | 19:01

    I da se obavezno pljeskaju po guzi nakon datog gola. 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA