Fudbalski savez Srbije odbio trake sa duginim bojama: "To pitanje je osetljivo i nepotrebno za naše navijače"

Jovan Šurbatović pojasnio stav čelne organizacije srpskog fudbala

  • 14
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Češka - Danska Foto: Tanjug/AP

Ranije tokom današnjeg dana pojavila se informacija kako kapiten Srbije, Dušan Tadić neće nositi traku duginih boja na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu koje će se održati u Kataru. Ubrzo je stiglo i pojašnjenje iz Fudbalskog saveza Srbije od strane generalnog sekretara, Jovana Šurbatovića.

On je naveo kako je Srbija dobila upit da se priključi navedenoj inicijativi, ali da je na to odgovorila negativno i da neće uzeti učešće.

- Tačno je da smo dobili upit da se priključimo inicijativu i da nismo na njega pozitivno odgovorili, jer smo fokusirani na fudbal. Sve što bi moglo da izazove provokaciju bilo koje vrste kod naše javnosti i navijača ili bilo shvaćeno kao vid politizacije je za nas neprihvatljivo - rekao je Šurbatović, a potom dodao:

- Držimo čisto sportsku i politički neutralnu poziciju. Taj stav smo izneli i na sastanku u Dohi kada su inicirane razne ideje. Za univerzalne poruke tipa "Stop war" i "Peace" smo uvek za, ali je pitanje trake duginih boja za naše društvo veoma osetljivo i nepotrebno. Fokusirani smo samo na fudbal. Među našim navijačima ima pripadnika raznih društvenih grupa i verskih zajednica, mi poštujemo pravo na slobodno izražavanje stavova svakog pojedinca, ali ponavljamo - ove teme nisu primerene fudbalu i stadioni nisu mesto za takve stvari. To je stav FSS - rekao je generalni sekretar ove organizacije.

Video: Vlahović: Važno je da Srbija pobedi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    22. septembar 2022 | 21:03

    Pa gde to da nose jos u Kataru, mislim da to nece tako ici. Nisu muslimani odusevljeni tim i kad ides u goste postujes kulturu domacina, a ne da mu svoje perverzije nabijas pod nos. Koga briga sta ko radi u spavacoj sobi. Sramota da se vrati u javni zivot pod hitno!!! Sramota je vazna!

  • Tx

    22. septembar 2022 | 20:43

    MOMCI SVAKA VAM ČAST

  • Pera

    22. septembar 2022 | 20:30

    Bravo tako je ,svi tu sramotu da zabrane bar na milion godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA