≫ 

Slovenija dobila Norvešku i pomogla Srbiji: Orlovi večeras mogu da igraju rasterećeno protiv Šveđana

Faktički, čak i u slučaju poraza, Srbiji će u poslednjem kolu u Oslu biti dovoljna i neophodna pobeda za prolazak dalje

  • 6
Jan Oblak, Slovenija fudbal Foto: MN Press

Slovenci su uradili sve što su mogli kako bi reprezentaciji Srbije olakšali put ka prvom mestu u Ligi nacija! Tamo gde su Orlovi uspeli da uzmu jedan bod letos, Norvežani nisu mogli nijedan, iako su poveli početkom drugog poluvremena - 2:1 (0:0).

Nezadrživa zver u liku Erlinga Halanda možda nije ukroćena, najubojitiji Norvežanin je i ovog puta pronašao način da dođe do gola, ali je bio usamljen, a Slovenci raspoloženi da se nadigravaju i da uzvrate.

Kreatori pobede za domaći sastav bili su momak koji se letos dovodio u vezu sa Zvezdom, Adraž Šporar, i Benjamin Šeško, koji je uz to bio i asistent kod prvog pogotka kojim su domaćini i najavili veleobrt na stadonu "Stožice".

Pobeda Slovenije donosi i Srbiji šansu da eventualnom pobedom u poslednjem kolu pretekne Norvešku i plasira se u baraž za plasman na Euro, uz to i da se pozicionira u viši razred Lige Nacija.

Piksijevim Orlovima za taj cilj nije sada nužna pobeda protiv Šveđana, Norvešku bi i u slučaju oba ishoda večeras morali da pobedimo, s obzirom na to da su Haland i družina slavili u Beogradu.

U svakom slučaju, pola posla na tom putu su nam odradili Slovenci iako već otpisani, a na našim fudbalerima je da odrade ono što je do njih.

Meč Norveške i Srbije igra se 27. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA