"Ovo je bilo za svu ovu decu, neka pamte ovaj dan do kraja života": Tadić najsrećniji zbog klinaca

Kapiten tima nasmejan posle meča sa Švedskom, sve je jasno onda, to je zbog pobede, ali ovog puta i zbog specijalnog motiva

  • 0

Dušan Tadić je utkao u još jednu pobedu Srbije asistenciju, ono što najbolje ume, i doprineo da pred više hiljada mališana na Marakani, pobeda nad Švedskom (4:1) bude jedna od onih o kojoj će se pričati. Het-trik Mitrovića, efektan gol Lukića, igra za "dušu" navijača, konkretno, ofanzivno, napadački, niz šansi i pored četiri gola...

Lepota od igre Srbije!

- Dobra pobeda, protiv dobre selekcije, zadovoljni smo naravno, nije bilo lako posle primljenog pogotka, ali je ekipa pokazala karakter po ko zna koji put - konstatovao je Dušan posle utakmice.

Svi su najrećniji zbog dece, za njih je bila ova pobeda, kaže vedeta Ajaksa.

- Jako smo srećni, imali smo obavezu da ih ispratimo kući, da budu srećni, nasmejani, da zapamte današnji dan. To je bila obaveza više za sve nas, o tome smo pričali u svlačionici, mister je pričao o tome - da nam je obaveza da im ulepšamo dan i da odu kući puni utisaka.

Fudbal Srbija - Švedska

Foto: MN Press

Asistencija, jedna ali vredna, i dobra igra u polju - je ono što je Tadić dao Srbiji protiv Švedske.

- Pa dobro, to je moj posao, nema šta, bitno je da mi pobeđujemo i da igramo dobro za ekipu, nebitno je ko daje i ko namešta golove - skromno će kapiten "Kopljanika".

Koliko će biti teško bez Sergeja protiv Norveške, upitan je.

- Biće teško, i Sergej i Račić će nam faliti sigurno, ali bože moj, ko god bude igrao ubeđen sam da će iskoristiti šansu i da će dati svoj maksimom da Srbija pobedi.

I ponovo o deci. Koliko su srpski fudbaleri bili željni da im ulepšaju veče svedoči prizor neposredno posle meča kada je čitav tim napravio krug po atletskoj stazi kako bi se podelio dresove mališanima.

- Da, dogovorili smo se da im bacimo dresove, i da pozdravimo mališane, nadam se da im je bilo lepo i da će pamtiti današnji dan do kraja života - srećan je Tadić.

Fudbal Srbija - Švedska

Foto: Marko Jovanović

Kritike iz Holandije ne jenjavaju, Tadić je na udaru, ali ne haje za njih. Ponovio je to još jednom. Ume da se nosi sa time.

- Dobro, to je normalna stvar kad si najstariji igrač u ekipi, kad si pritom i stranac, kapiten. Sigurno da onda dosta upadaš u oči i da to ljudi generalno ne vole. Ovo mi je peta godina tamo i svake godine sam bio i kritikovan, iako sam svake godine bio MVP. Ali to je tako, to je sve normalno. Bilo je, mislim, i jačih kritika ranije, tako da uvek kad se izgubi normalno je da si ti prvi na udaru, kao najstariji igrač, kao stranac. Kapiten ekipe mora da bude prvi na udaru - mirno kaže Dušan.

Njegovu kompletnu izjavu možete poslušati u vrhu teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA