≫ 

Da li će i reprezentativci Rusije morati u vojsku? Fudbalere zaustavili na granici, dobili su čudno pitanje

Oni su juče odigrali prvi susret u 2022. godine protiv Kirgistana, koji FIFA nije priznala

  • 13
Vladimir Putin Foto: Owen Humphreys / PA Images / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Rusije je tokom jučerašnjeg dana odigrala susret sa Kirgistanom, inače prvi u tekućoj kalendarskoj godini od nemira na istoku Evrope i granice sa Ukrajinom.

Kao što je dobro poznato, predsednik Vladimir Putin je pre nekoliko dana proglasio delimičnu mobilizaciju stanovništva, zbog čega su fudbalerima prilikom prelaska granice postavljana pitanja vezana za služenje vojnog roka. Mnoge od njih je to i zabrinulo, pa je počelo da se postavlja pitanje da li i igrači mogu da budu pozvani "iz rezerve".

Prema informacijama ruskog novinara, Maksima Alnazarova, zamenika urednika portala "Sport Ekspres", deo reprezentacije bi zaista i mogao da završi u vojsci, jer su navodno pozive za sada dobili advokat Saveza, fizioterapeut, osobe zadužene za organizacije mečeva...

Direktor za medije ruske fudbalske selekcije, Jegor Kretsan istakao je da su igračima na granici postavljana pitanja o "sposobnosti za vojnu službu i posedovanje vojne karte", ali ističe da je to normalno i da je to slučaj sa svim muškarcima, te da niko nije imao nikakvih problema.

- Teška vremena, mnogo teška... Misli su mi bile nefudbalske, to pričam za sebe i neke svoje saigrače. Pitali su "služio, nije služio". Naravno, to je bilo veoma neočekivano. Ali to je njihov posao, tu ništa ne možete - rekao je posle utakmice Dmitrij Barinov, vezista Lokomotive iz Moskve.

Pojedini igrači Rusije uprkos uveravanju selektora Karpina da je sve bilo kako treba, istakli su posle meča da su "bili u mislima" i da nisu mogli u potpunosti da se posvete utakmice nakon rigorozne provere na granici. Direktor Fudbalskog saveza Rusije je potom nagovestio da će razgovarati sa Ministarstvom sporta.

Zbog svega toga je utakmica sa Bosnom i Hercegovinom, planirana za 19. septembar u Sankt Peterburgu pod znakom pitanja.

Video: Nemam pritisak, igram maksimalno rasterećeno: Račiću žao zbog nespretno dobijenog kartona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đole Srba

    25. septembar 2022 | 09:42

    Smatram da FIFA nema pravo da kažnjava zabranom igranja bilo koga na svetu jer se kroz taj čin svrstava na stranu jednog od učesnika konflikta. Ameri su ispleli mrežu od početka da mogu kroz svoju pokvarenost da imaju uticaj na sve događaje iz svih sfera, sporta, kulture i drugih manifestacija. Zato mora ostatak sveta da reaguje i njihov uticaj da minimizira.

  • Logicno

    25. septembar 2022 | 10:00

    Bolje je da sad ratujete nego nekad kasnije kad vas NATO napadne.

  • Kole

    25. septembar 2022 | 09:51

    Ha.ha Doći će te i vi na red.Sve za Putka✌️✌️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA