≫ 

"Srpski super napadači nas brutalno kaznili": Norveški mediji o nemoći Halanda i novom sudbonosnom porazu

"Čak ni Erling Haland nije uspeo kad je to bilo najvažnije", i svog najvećeg igrača nisu štedeli mediji u ovoj skandinavskij zemlji posle blede partije protiv Srbije

  • 3
Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović Foto: MN Press

Srbija slavi, raduje se, divi se kakav fudbal igraju Piksijevi igrači, dok je na drugoj strani, u taboru poražene Norveške, ambijent letargičan, tmuran. Poražavajuć. Selekcija ove skandinavske zemlje je ponovo podbacila u meču koji joj je značio plasman, sada u A razred Lige nacija, svojevremeno u finale baraža za Euro - i ponovo je Srbija bila kobna i nepremostiva.

Tamošnji mediji su konstatovali da je Srbija jednostavno "bila bolji tim" i da su prevagu doneli fenomenalni napadači Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović.

- Norveška nije uspela u još jednoj sudbonosnoj utakmici, teško je kažnjena od srpskih super napadača Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića - konstatuje dnevnik "Vg.no".

Naglašava se uloga Erlinga Halanda u novom neuspehu, nije ga bilo da preuzme igru i da iskoristi šanse, otud su se i na njegova pleća svalile kritike norveških medija.

- Čak ni Erling Haland nije uspeo kad je to bilo najvažnije.

Za Norvežane je vođstvo Srbije preko Vlahovića bio svojevrsni "deža vi" utakmice odigrane na istom mestu pre dve godine sa gotovo identičnim akterima, razlika je bila samo u broju navijača. Sada je to bio Vlahović, tada Sergej Milinković-Savić, a scenario identičan: Srbija je povela, pobedila i prošla dalje.

- Dok je te 2020. godine nekoliko stotina navijača bilo na tribinama (zbog korone, prim. aut) videlo kako Sergej Milinković-Savić ruši snove Norveške za Euro, danas je krcat "Uleval" zanemeo kada je sjajni Aleksandar Mitrović iskoristio propust letargične odbrane Norveške i udvostručio vođstvo - sumirao je autor teksta u ovom glasilu.

Postavilo se i pitanje da li su norveški fudbaleri podlegli pritisku, da li je to razlog loše partije.

- Ne, nisu - otklono je tu dilemu selektor Solbaken neposredno po završetku utakmice.

Pokušao je da pronađe razloge kolapsa u igri Solbaken, svestan je bio da je malo toga funkcionisalo kako je zamislio u pripremi utakmice.

- Ne bi bilo ispravno reći da je samo jedna stvar bila problem. Mnogo stvari nije funkcionisalo. Suočili smo se sa timom koji je bolji od nas, nema to veze sa mentalitetom, sa psihom, već sa time šta smo uradili i kako smo igrali sa loptom i bez lopte. Mentalano smo dobro ušli u utakmicu - preneo je TV2 reči kapitena Norvežana Martina Odegarda.

Kako je meč odmicao baš ovo o čemu Odegard priča, tehnika, igra sa i bez lopte, dolazila je do izražaja. Srbija je totalno preuzela inicijativu i bilo je pitanje vremena kada će se mreža Norvežana još jednom zatresti.

- Za manje od sat vremena srušen je san o najvišem nivou u Ligi nacija, o povoljnoj poziciji pred žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i mogućoj dodatnoj šansi kroz Ligu nacija - zaključuje se u trekstu na portalu "Vg.no".

U analizu meča bio je uključen i trener najtrofejnijeg norveškog kluba Rozenborg Kjetil Rekdal.

- Surov je ovo bio pad - sumirao je u nekoliko reči poraz Norveške iskusni strateg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Zlatanović

    28. septembar 2022 | 16:02

    Svaka čast Vlahoviću i Mitroviću, skidam kapu Pavloviću.Ali fudbal igra tim i to su pokazali svi.Konačno se u ovoj zemlji igra fudbal,nadajmo se dugo.

  • pa sta

    28. septembar 2022 | 15:20

    pobedili su ih i slovenci pre tri dana i nikom nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA