≫ 

Nezapamćen šok u Sremskoj Mitrovici: Partizan se obrukao za sva vremena, ispao na penale, promašili sva četiri

Neverovatna senzacija Radničkog za najveći uspeh u istoriji kluba ovog drugoligaša

Patrik Andrade, FK Partizan

Foto: FK Partizan/Sandić Foto

Fudbaleri Partizana ispali su iz Kupa Srbije, pošto su posle penal serije ispali od Radničkog iz Sremske Mitrovice (1:1, posle penal serije 2:0), posle pravog šoka u 92. minutu, kada su golom Jovana Marinkovića igrači domaćeg tima izborili penale, u kojima su bili bolji od favorita, koji je promašio sva četiri penala u penal seriji!

Rikardo je promašio prvi penal, zatim i Živković, dok je i Radnički promašio u trećoj seriji i ostavio nadu crno-belima, ipak, posle je promašio i Urošević, ali se revanširao i Radnički lošim udarcem. Na kraju je i Andrade promašio penal, pa je time stavljena tačka na katastrofu Partizana i jednu od većih bruka u poslednjih deset godina.

Nije Gordan Petrić mogao da računa na nekolicinu nosilaca igre u meču sa Radničkim, jer su se kasno vratili sa reprezentativnih obaveza, ali i igrači koji su tokom pauze ostali u timu imali su sasvim dovoljan kvalitet da se suprotstave Radničkom, Ali, na kraju su crno-beli od gotovog napravili veresiju.

Petrićeva briga se najpre odnosila na defanzivni deo tima, gde nije mogao da računa na Igora Vujačića i Sininišu Saničanina, pa je na štopera morao Slobodan Urošević, dok je njegovu poziciju na levom beku ovoga puta pokrio Zlatan Šehović. Ostatak tima je bio i više nego respektabilan u odnosu na rivala koji igra u nižem rangu takmičenja, iako je tokom prvih 45 minuta i bilo sitnih oscilacija u igri koje domaćin nije iskoristio.

Crno-belima je bilo veoma važno da postignu gol na vreme, kako bi ostatak meča bio dovoljno miran i omogućio gostima da uštede snagu za mečeve koji ih tek očekuju. I dobro je počelo, dva puta je Partizan zapretio već u uvodnim momentima, preko Rikarda i Patrika Andradea, ali je Radnički uspeo da se odbrani, da bi potom tim iz Sremske Mitrovice opasno uzvratio zicerom Milenkovića čiji udarac sa nekoliko metara je završio iznad prečke.

Kada protiv favorita ne uzmete ono što se pruži u datom trenutku, onda po nepisanom pravilu sledi surova kazna i to je upravo zadesilo Radnički u 18. minutu. Fuseni Dijabate je našao način da na levom boku umakne dvojici čuvara, potom i uputi smislen centaršut po zemlji ka Patriku Andradeu na koga čuvari nisu obratili pažnju, pa je usledio udarac koji se ne brani - 0:1.

Video: Ovako je Andrade zatresao mrežu Radničkog, na dodavanje Dijabatea

Gol je, čini se, u velikoj meri uticao na dalji tok igre, jer je domaćin izgubio i samopouzdanje i polet sa početka utakmice, dopustivši da kvalitet Partizana dođe do izražaja. Lako su crno-beli posle vođstva kontrolisali dešavanja na terenu, iako nisu previše "gazili na gas", pritisali taman toliko da Radnički ne dođe u poziciju ih ugrozi, vrebajući greške domaćih defanzivaca.

Bilo je prilika i da se još bar tri puta ugrozi gol tima iz Sremske Mitroviće i to preko Rikarda, koji se posle akcija i pasa Terzića, spetljao i umesto šuta pokušao da dribla, potom je i Andrade, na asistenciju Dijabatea oklevao pred golmanom domaćih, da bi u smiraju prvog dela Rikardo pogodio stativu, pošto ga je Belić ostavio samog ispred čuvara mreže...

Radnilki se provukao, potom je usledila i bakljada navijača Partizana, koja je donela kraći prekid igre i ofanzive crno-belih, pa je sudija ubrzo označio kraj prvog dela.

Nastavak utakmice nije doneo previše uzbuđenja ni sa jedne ni sa druge strane, štaviše, igralo se dosta rastrzano, sa puno grešaka u pasu, prekida i bez previše opasnih situacija pred golovima dva tima.

FK Radnički Sremska Mitrovica - FK Partizan

Foto: FK Partizan/Sandić Foto

Istina, u uvodnim momentima Partizan je imao mogućnost da duplira prednost, pošto je Svetozar Marković dobro šutirao glavom posle centaršuta Živkovića iz prekida - pored stative. Okušali su se i Terzić i Belić sa distance, no, sve je to bilo nekako stihijski, bez konstantnih akcija i pritisaka gostiju, dok je domaćin bio mahom na svojoj polovini, suviše daleko od gola Milana Lukača da bi iole pripretio.

Tek u poslednjih 20-tak minura Radnički se odvažio da krene ka golu Partizana i ukazala im se prilika da ugroze goste iz prekida u 70. minutu, kada je posle centaršuta sa desne strane Lazar Ivić pokušao glavom na sa nekoliko metara, ali je lopta preletela gol.

Imao je tim iz Sremske Mitrovice i nekoliko pokušaja ofanzivne tranzicije, ali su defanzivci i defanzivni vezni igrači crno-elih uspevali da ih sustignu i onemoguće u nameri da dođu do kaznenog prostora.

Ipak u 92. minutu došlo je do pravog šoka. Jovan Marinković je uspeo da postigne gol u obezbedi penal seriju u kojoj je Radnički šokirao crno-bele.

Partizan se nije oporavio od šoka, gde je od gotovog napravio veresiju, a to se videlo i u penal seriji, gde su izveli četiri katastrofalna udarca i tako omogućili Radničkom da napravi najveću senzaciju u svojoj istoriji.

Redom su promašivali Rikardo, Živković, Urošević i Andrade i stavili tačku na jednu od najvećih bruka u istoriji kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joffrey

    28. septembar 2022 | 17:30

    Partizan promasio sva 4 penala???A sto ne napisete ISTINU da je decko odbranio penale Rikarda i Andreadea?Da ima jakog menadzera itekako bi bio na naslovnoj strani.

  • Beograd Srbija

    28. septembar 2022 | 15:35

    Pa to je taj nivo , musavci za bolje i niste

  • Zemlja čuda

    28. septembar 2022 | 16:20

    Pevaju glodari : Ti ( JSD ) si ponos Srbije !!!!!😂 Šta reći a ne zaplakati !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA