Čuka dočekala "Nemca" posle pola godine: "Ne treba se plašiti nikoga, pa ni Zvezde i Partizana"

Janković se konačno oporavio od povrede

  • 0
Aleksa Janković Foto: MN Press

Malo pre reprezentativne pauze, tačnije na poslednjem meču pred istu, krilni napadač Čukaričkog Aleksa Janković konačno je dočekao da upiše prve minute u novoj sezoni!

Tačnije, bila je to prva utakmica za popularnog Nemca (kako glasi Jankovićev nadimak) posle pola godine, jer je zbog problema sa povredom odsustvovao sa terena od 19. marta.

- Bio sam u klubu skoro svaki dan. I sve vreme sam razmišljao samo o trenutku kad ću se vratiti na teren, kad ću obuti kopačke, najpre krenuti da treniram sa ekipom, a potom i igrati utakmice. Sve vreme sam sa ekipom, a zaista mi je značila podrška ljudi u klubu. Saigrača, stručnog štaba, direktora... - rekao je Janković i dodao:

- Jedva sam čekao da izađem na teren. Dogodilo se to u završnici meča protiv Voždovca, ali meni je zaista mnogo značilo. Odradili smo potom i odlične mini-pripreme na Zlatiboru, odigrali i prijateljski meč protiv Arsenala iz Tivta. S obzirom na to koliko dugo nisam igrao, prezadovoljan sam kako je sve izgledalo, možda je bilo i bolje nego što sam očekivao.

Posle pola godine pauze, Janković ističe da ipak nema nikakav strah od povratka na teren.

- Jedino što još uvek nisam u ritmu na kakav sam navikao, ali očekujem da budem u potpunosti spreman posle zimskih priprema u Turskoj. Do tada, na meni je da maksimalno radim, da odradim program koji stručni štab ima za mene i da iskoristim svaki minut koji dobijem na terenu, da se vratim i ujedno pomognem ekipi. Mnogo mi je značila i prijateljska utakmica protiv Arsenala iz Tivta, kao i čitave mini-pripreme na Zlatiboru.

U ponedeljak će Čukarički igrati poslednji meč 13. kola Super lige, od 16 časova će na Banovom brdu ugostiti ekipu niškog Radničkog.

Aleksa Janković Foto: MN Press

- Biće to sigurno mnogo teža utakmica nego protiv Voždovca. Radnički sada imau drugačiji stil igre, promenio je trenera, angažovali su Nenada Lalatovića, koji je bio i u Čukaričkom. Opet, siguran sam da ćemo doći do željenog rezultata ako budemo na našem nivou. Lično, svejedno mi je da li igramo na Banovom brdu ili u gostima. Možda je malo lakše na našem terenu, koji je bolji nego što je to slučaj sa ostatkom lige. Svakako igramo protiv vrlo kvalitetne ekipe, koja će se podizati kako šampionat bude odmicao. Nama su naredna dva susreta koja igramo kod kuće od izuzetnog značaja, ali je sada sav fokus na timu iz Niša - istakao je Janković.

Ofanzivni vezista Brđana veruje da je ljubiteljima fudbala liga daleko zanimljivija nego što je to bio slučaj prethodne sezone.

- Tada su Crvena zvezda i Partizan bili baš dominantni, sada to nije slučaj. Desi se da ponekad ne pobede, čak i da izgube. Mi tek treba da igramo sa večitima, jasno je da će oni biti favoriti u tim duelima, isto tako jasno je da se mi nećemo predavati i da ćemo pokušati da ih pobedimo. Liga je sada zanimljivija, ne treba se plašiti nikoga, pa ni naša dva najveća kluba – kazao je Aleksa Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA