Liverpul se baš "drma", a Brajton je tvrd orah za velikane: Čelsi preživeo, Fulam potonuo, a Everton se budi

Ludo kolo u Premijer ligi, mnogo golova

  • 0
Finale Lige šampiona FK Liverpul - FK Real Madrid  Jirgen Klop Foto: Tanjug/AP

Nimalo dobro ne izgledaju stvari na "Enfildu", a Liverpul liči na tim koji bi mogao da izgubi kad god i protiv koga god. Dokaz za to je današnja utakmica protiv Brajtona na domaćem terenu, gde su Redsi imali ogroman zaostatak od 2:0 posle pola časa prvog poluvremena, potom su uspeli da ga anuliraju i preokrenu, da bi ipak morali da se zadovolje bodom - 3:3 (1:2).

Upravo zbog toga se ne raduje ni Jirgen Klop, kojem se stolica sada već ozbiljno drma, pošto igra Liverpula uopšte ne izgleda dobro i možda je gora i od samih rezultata. Ako pogledamo da gradski rival Everton, kojem je otišlo pola tima i koji ima jako skroman budžet za ovu sezonu ima identičan broj bodova na tabeli, onda je to stvar za polemiku.

Danas je heroj Brajtona bio Leandro Trosar koji je postigao het-trik u 4, 17. i 83. minutu pri čemu je ovaj treći pogodak svakako najvredniji, pošto je doneo bod sastavu iz Brajtona. Na drugoj strani, Firmino u 33. i 54. minutu i autogol Vebstera u 63. minutu doneli su Redsima ispostaviće se uzaludan preokret.

Za razliku od Liverpula, Brajton može da sija od sreće, jer će barem do sutra biti na mestu koje vodi u Ligu šampiona, sa 14 osvojenih bodova i samo jednim porazom u sedam utakmica i to od Fulama na "Krejven Kotidžu", kada je dominirao naš Aleksandar Mitrović, koji se danas nažalost povredio, o čemu je već bilo reči u odvojenoj vesti.

Fulam bez njega nije mogao i doživeo je apsolutni debakl na domaćem terenu protiv inspirisanog Njukasla (1:4), ali se mora reći da je na sve uticao crveni karton Šalobe u osmom minutu, a potom i povreda našeg napadača - 1:4 (0:3).

Sve to iskoristili su Vilson u 11. minutu, Almiron u 33. minutu (iz neverovatnog udarca), Longstaf u 43. minutu, a potom ponovo sjajni Almiron u 57. minutu da obezbede jednu od najubedljivijih pobeda Svraka u Premijer ligi u poslednjih nekoliko godina. Samo je Dekordova-Rid uspeo da smanji i postigne utešni pogodak za Kotidžerse u završnici.

Čelsi je nekako uspeo da preživi protiv Kristal Palasa, iako je bilo jako neugodno, a junak je bio upravo bivši igrač tima sa "Selhurst Parka", Konor Galager, koji je u 90. minutu meča "opalio" volej sa ivice kaznenog prostora za veliku pobedu - 1:2 (1:1).

Prethodno je Eduar doneo prednost Palasu u 7. minutu, a Obamejang to anulirao na sedam minuta pred kraj prvog poluvremena.

U preostala dva meča, Everton je uspeo da veže šesti meč bez poraza i da posle preokreta u režiji Koudija u 52. minutu i Meknila samo dva minuta kasnije, stigne do trijumfa protiv Sautemptona na "Sent Merisu" (1:2), dok su Bornmut i Brentford u meču sa dosta tenzija odigrali bez golova, a gde su domaći dva puta tražili penal, čini se, opravdano.

Standings provided by SofaScore

Video: Bojica Nikčević vratio Novi Pazar na pobednički put: Posle 2 kiksa ostvarili su pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA