Golman Partizana pred gostovanje Kelnu: "Nemci su snažni i kvalitetni, ali idemo da ih pobedimo"

Pokušaćemo da se prilagodimo protivniku, ali ne i da odustanemo od našeg stila igre, kaže čuvar mreže

  • 6

Iskustvo sa Nicom je bilo neprocenljivo, rezultatski uspešno i dragoceno za Partizan na planu samopouzdanja, a posle najjačeg tima u grupi D došlo je vreme da se crno-beli “odmere i sa drugom ekipom iz “lige petice” - Kelnom, koji će ih sutra (21.00, Arena sportb Premium 1, RTS) ugostitri na svom stadionu.

Tim Gordana Petrića je u dobrom raspoloženju, momenat je, posle ubedljive pobede i sjajne igre protiv Vojvodine, više nego dobar, ali Nemcima se svakako nikada ne preti, jer njihov stil fudbala nije odgovarao ekipama sa ovog podneblja ni u zlaznim vremenima, pre raspada velike Jugoslavije.

Zato je i izazov Partizana utioliko veći, pa bi se sve, sem naravno poraza, moglo okarakterisati kao odličan rezultat na teškom gostovanju. Sa tim se slaže i golman Aleksandar Popović, koji hrabro najavljuje da crno-beli neće ustuknuti pred rivalom, već da će pokušati da ga iznenadi.

- Važno je da smo pre svega dobili meč sa Vojvodinom, to nam je bio prioriteti veoma važno kako bismo ušli u ritam utakmica koje tek slede, počevši od predstojeće sa Kelnom u Ligi konferencije – kaže Aleksandar Popović za Telegraf.

- Ne plašimo se Nemaca, iako se radi od veoma brzoj, organizovanoj i kvalitetnoj ekipi, ali smatramo da imamo šanse, idemo da se nadigravamo sa Nemcima i nadamo se najboljem – pobedi.

Da li ste gledali mečeve Kelna u bliskoj prošlosti?

FK Partizan - FK Hamrun, Liga konferencija Foto: Nikola Anđić

- Iskren da budem, odgledao sam poslednji meč protiv Borusije iz Dortmunda koji su dobili sa 3:2. Radi se o organizovanom timu sa odličnim ofanzivnim potencijalom, imaju zaista mnogo opcija u napadu, gde svako od igrača može da pokriva više pozicija. Imaju i dva snažna, visoka napadača, jaka na prekidima... Dakle, raznovrsni su, ekipa koja je zasluženo u vrhu Bundeslige, ali nam to ne predstavlja problem. Hoćemo da se odmerimo sa njima, da se nadigravamo i ostvarimo dobar rezultat.

Očekuju vas i pune tribine, Keln ima zavidnu navijačku grupu. Samtate li da je će t biti motiv više i za Partizan ili, pak, pritisak?

- Nije to pritisak, jer smo igrali i pred našim navijačima, pred punim tribinama i to može samo da nam da vetar u leđa. Uveren sam da ćemo u Kelnu takođe imati podršku grobara, jer su imali priliku da kupe ulaznice i pozivam ih da budu uz nas u Nemačkoj.

Koliko je bitno da početak meča bude dobar za Partizan, pošto je u minule dve utakmice sa Slovačkim i Nicom bilo kritično upravo u tom periodu?

- Imali su taj problem slabijeg ulaska u mečeve i pre Slovačkog i Nice, dešavalo se da primimo gol, potom jurimo rezultat. Vojvodina je možda prekretnica, videli smo koliko je bitno kada je početak dobar. Bitno je da u Kelnu izdržimo taj početni udar domaćina, jer ćemo dobriti na samopouzdanju i kako meč bude odmicao biti sve bolji i bolji.

aleksandar popovic Foto: MN Press

Odgovaraju li Partizanu timovi koji više polažu na igru ili, pak, ekipe poput Kelna kojima je fizički aspekt dominantan?

- Imamo sada rotaciju igrača da možemo da se adaptiramo rivalu. Trener Petrić je to primenjivao u prethodnim mečevima i dalo je rezultata. Mislim da možemo da se prilagodimo rivalu, a opet zadržimo naš stil igre. Čini mi se da nama više odgovaraju ekipe koje igraju fudbal, no, probaćemo da se prilagodimo Kelnu i uzvratimo na svoj način.

Deluje da ste konačno našli “zajednički jezik” sa defanzivcima koji sa Vama brinu o golu. Raduje li vas to pred Keln?

- Svakako, samim tim što igramo u kontinuitetu zajedno mnogo zanči. Bilo je malih rotacija u poslednjoj liniji kako bi se igrači domorili i održao ritam, ali ne previše promena i to je ključna činjenica. Takođe je bitno što trener Petrić ne traži neke spacijalne zahteve, uprostio je maksimalno to što želi od nas, time je skinuo veliki teret sa celog tima, govoreći nam da samo igramo fudbal i uživamo u tome. Radimo, razume se, na taktici, radimo naprono i na treninzima i sve se nakako poklopilo, no, verujem da će biti još bolje – zaključio je Aleksandar Popović.

Video: Urošević kaže da je debakl u Kupu zaboravljen: Ne bih prihvatio bod protiv Kelna unapred

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA