≫ 

Milojević pred Ferencvaroš: "U Evropi je sve detalj, mi želimo da diktiramo tempo na Marakani"

U taboru crveno-belih su spremni za meč sa Mađarima

  • 10
Miloš Milojević i Mirko Ivanić Foto: Youtube/Printscreen

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević pred meč crveno-belih protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope (četvrtka, 18.45) skautirao je mađarsku ekipu i uvideo njihove prednosti i mane.

- Nije me iznenadio uspeh jer sam znao da imaju kvalitet, imaju kvalitetnu selekciju u poslednjih nekoliko godina. Poznajem dosta tih igrača, pogotovo ovih koji su igrali u Skandinaviji. Uzeli su Traorea koji je izuetno brz, Tokmak, ta brzina u četiri ofanzivna igrača je njihov ključ. Imaju veliki sastav kao i mi, mogu da dozvole sebi prostora da rotiraju. Iskusan i dobar trener, očekivalo se da će biti dobro u Evropi. U Evropi je sve detalj, da li ste postigli gol ili odbranili svoj ili niste. Oni su imali kvalitet i sreću da to urade i nisam iznenađen.

Komentarisao je Milojević i prvenstvo Mađarske, a potom i naveo da je još mnogo bodova u igri i da Zvezda može da se uključi u borbu za prolaz dalje.

- Pa razliku u prvenstvima mogu oceniti jedino paušalno, vidim da su im sve arene perfektne. Tri četiri kluba koji imaju veću finansijsku moć od ostalih, ali dosta stabilno. Ne mogu detaljnije što se tiče kvaliteta. Što se tiče poena, šest poena, 12 je još u opciju. Verujem da možemo da pobedimo Ferencvaroš, pa kad ta utakmica prođe, onda ćemo pričati o tabeli.

Ferencvaroš je u poslednjem meču u šampionatu neočekivano poražen.

- Pa teško je reći posle jedne utakmice da li su u formi, nije im legla ekipa Kečkemeta, igrali su onako kako Ferencu ne odgovora. Morate da shvatite da je Kečkemet "anderdog" i da Ferencvaroš ostavlja puno prostora. Zavisi od veličine kluba i prostora, tog dana su izgubili, ali ne smatram da je to loša forma. Naravno da svaki poraz poljulja, pa verujem da je i to njih poljuljalo.

Koliko je spremna Zvezda za naredni meč, Milojević je siguran na najvećem nivou.

- U pripremi utakmice obratimo pažnju da smanjimo to, ne želimo da igramo reaktivan fudbal. To nije u DNK kluba ni u mom, mi želimo da diktiramo tempo, verujem da će to momci odraditi dobro. S druge strane, to je za veličinu kluba normalno, da ljudi traže ostavke. Ako su te ostavke realne, onda ja ne mogu na to da utičem. Mogu da utičem na rad i indikretno na rezultate. To nije moguće uraditi za pet ili deset dana. Mislim da idemo u dobrom pravcu, svaka pobeda nam to potvrđuje, a svaki poraz postavlja neki znak pitanja. Izgubi Ajaks 1:5 kod kuće, to je fudbal, zato je toliko popularan. Mi ne razmišljamo u tom pravcu, razmišljamo o pobedi i uvek idemo na nju, ali neke stvari ne možete da kontrolišete.

Milojević je kazao recept za pobedu na Marakani u četvrtak.

- Moramo da variramo, igramo kod kuće. Ekipa je pravljenja da igra ofanzivno, Šamrok je pravljen kontra. Svakako, najbitnije je da se pobedi, ali u nekom procesu gde se igra stvara i postoji, mislim da bi trebalo da se osvrnemo 70 odsto na našu igru, a 30 odsto ispratimo njih.

Milojević smatra da će Milunović biti spreman, iako će biti sto posto siguran posle večerašnjeg treninga, a u dosadašnjem delovanju u Zvezdi vidi pozitivnih promena.

- Zadovoljan sam urađenim u 40 dana, da li se vidi ili ne vidi, to je pitanje. Mi koji radimo, to vidimo. Postoje zahtevi u napadačkom delu, da stalno hoćemo da budemo u presingu, da povećamo taj efektivni deo koji je u Srbiji jako mali, to je na čemu mi radimo. Osoba sam, i kada pobedimo i sa 5:0, uvek tražim više. Mislim da ova grupa ima kapaciteta za više. Uvek sam sa rezervom zadovoljan, a što se tiče utakmice sutra, ti momenti gubljenja lopte, što se tiče taktičkog dela, ali hrabrost će dobiti utakmicu sto posto.

Tempo je jak i nema mnogo vremena za podrobnije analize, ali Milojević uspeva da napravi plan.

- Što se tiče prekida, jesam zadovoljan. Imamo još prostora za napredak i u tom segmentu. Posle kornera smo postizali golove. Ne da bih tražio sebi alibi, igra se na tri dana, nemate puno prostora da radite sve do detalja. Sva sreća, to su momci koji su utrenirani i spremni. Svaka utakmica je kvalifikaciona i ništa mi Ferencvaroš ne menja sutra - kazao je Milojević, a onda i prokomentarisao reprezentativnu pauzu:

- Kažem nažalost i na sreću, jer su to sve reprezentativci koji su falili. Dve nedelje je maksimalno 12d o 16 treninga, morate da im date odmor jer je bio kratak tokom leta. Radili smo na pripremi, zadovoljan sam odnosom igrača u tom procesu. Kada oni daju svojih 100 odsto i odnos je dobar, ja sam zadovoljan.

Prvotimac Mirko Ivanić je malo apsolvirao celokupni momenat u grupi Lige Evrope, ali da su svi u timu spremni za ono što sledi.

- Protiv Monaka nismo imali niti jedan šut na gol i izgubili smo tu utakmicu, drugu utakmicu smo zasluženo izgubili, nismo očekivali da ćemo biti u ovoj poziciji. Jedva čekamo utakmicu, ova grupa tek treba da upozna Zvezdu u pravom obliku. Što se tiče atmosfere, ona je odlična. Imali smo taj period da se odmorimo i pripremimo, da odradimo mini ciklus. Dobro smo se pripremili, pozitivno gledam šta se dešava u ekipi, vidim napredak. Siguran sam da će se to sutra videti.

Mirko nije odmarao tokom reprezentativne pauze.

- Više sam bio nervozan nego što sam odmarao, jer sam radio terapije i bilo mi je krivo što nisam mogao da pomognem ekipi. Više mi je značilo kada sam mogao da treniram, kada sam se vratio radu, to je najbolja terapija. Tu sam osetio boljitak i bolje raspoloženje, to je ono što mi je značilo - zaključio je Ivanić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    5. oktobar 2022 | 14:23

    Za Evropu nam fali inteligencija, stalno smo primali golove i gubili na glupost, nerazumljive greška i crvene kartone.

  • Predrag Drugi

    5. oktobar 2022 | 16:30

    Nemamo centarfora.

  • struchnyakowsky

    5. oktobar 2022 | 15:24

    da li je neko javio pesicu da u cervrtak ne izlazi iz kuce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA