≫ 

Velika policijska racija u kućama navijača Kelna dan pred meč sa Partizanom

Jake snage policije uhapsile 16 huligana koji su učestvovali u incidentima pred meč 2. kola Lige konferencija u Nici

  • 5
navijači kelna Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Kelna i Partizana sastaju se danas u meču 3. kola Lige Konferencija na "RajnEnergi" stadionu u ovom nemačkom gradu u kojem je, samo dan pre utakmice, izvršena velika racija policije na više adresa, boravišta tvrdokornih pristalica nemačkog kluba.

U saradnji sa policijom Francuske, nemačke kolege su utvrdile identitete počinilaca nasilja na meču pretodne runde između Nice i Kelna, koji je kasnio gotovo sat vremena zbog teških nereda, tuče, rušenja i loma, u režiji huligana Kelna.

Oni su identifikovani i u ranim jutarnjim satima, u sredu, uhapšeni u svojim kućama, od strane teško naoružanih pripadnika specijalne policije, i potom predati Tužilaštvu, prenose strani mediji.

Prema saznanjima nemačkih medija, slobode je lišeno 16 huligana Fudbalskog kluba Keln, u pitanju su viđeniji navijači, redovni na utakmicama i kod kuće i na strani, dobro poznati u navijačkim krugovima. Protiv njih su podnete krivične prijave za ugrožavanje javnog reda i mira, kao i za nanošenje povreda.

Tokom velikih nereda na stadionu Nice desetine navijača je zadobilo lakše povrede, a jedan teže, usled pada sa tribine na donji nivo gledališta.

UEFA je ekspresno kaznila Keln zbog nereda koji su prouzrokovali navijači, izrekla je klubu novčanu globu od 100.000 evra i zabranu prodaje karata svojim pristalicama za naredne dve gostujuće utakmice u Ligi Konferencija - protiv Partizana u Beogradu i Slovackog u Češkoj.

Video: Pogledajte kako su reagovali navijači Kelna kada cela Marakana grmi auf wiedersehen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera ložač

    6. oktobar 2022 | 08:51

    Tako se prava država bori protiv huligana,a kod nas se nagrade

  • Зимоњић Јанко

    6. oktobar 2022 | 08:25

    Не знају они шта су хапшења док Гробари не дођу

  • нцз

    6. oktobar 2022 | 09:55

    штета,grobari су баш хтели да их нападну

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA