≫ 

Muk u svlačionici Juventusa uprkos pobedi, Alegri ponovo našao "dlaku u jajetu" u igri Vlahovića

Nije bilo previše zadovoljnih lica posle prvog trijumfa u ligi šampiona

  • 3
FK Juventus - FK Makabi, Dušan Vlahović Foto: Tanjug/AP/Fabio Ferrari/LaPresse

Fudbaleri Juventusa su konačno pobedili u Ligi šampiona, ali daleko od toga da su oduševili sebe i navijače. O tome svedoči i muk u svlačionici posle utakmice sa Makabijem (3:1), o kojem jegovorio i sam trener Maks Alegri.

- Bila je smrtna tišina u svlačionici - rekao je strateg italijanskog tima posle meča.

Ovakvo raspoloženje među igračima poteklo je zbog svih dešavanja na terenu. A bilo je turbulencija. Juve je imao sigurnih 2:0, potom je Alegri izveo Kostića i Vlahovića, gosti su postigli jedan, a umalo i drugi gol, da bi Juve odahnuo tek pošto je dvostruki strelac Rabio pogodio za konačan rezultat.

Pomešana su osećanja u taboru pobednika i zbog činjenice da su Izraelci čak tri puta pogađali okvir gola.

Srećom po Juve, neverovatan je bio Anhel di Marija koji je sa tri asistencije, dve Rabiou i Vlahoviću, prelomio utakmicu.

- Di Marija je bio fenomenalan sa njegovim dodavanjima, ovo mu je bila prva utakmica posle duže vremena i bio je zaista sjajan - nije škrtario na komplimentima Alegri.

Ali više je bilo kritika koje je izrekao na račun ekipe.

- Bio sam vrlo ljut na kraju, jer ne možete stati na 15 minuta pre kraja i brljati. Imali smo šansi da damo pet ili šest golova, ali onda smo primili jedan i to je unelo nemir u ekipu. To je zaista loše. Momci su ipak pokazali inteligenciju, jer kad smo ušli u svlačionicu ćutali su. Bila je grobna tišina, nije bilo slavlja. To mi je pokazalo da su shvatili šta su uradili.

Neizostavni komentar Alegrija bio je adresiran i na Vlahovića. Srbin je u seriji, ali trener "bjankonera" misli da je morao bolje protiv Makabija.

- Vlahović je u tehničkom smislu uradio dobre stvari danas, rekao bih čak i najbolja partija u tom smislu, ali je trebalo da postigne još koji gol jer je imao četiri prilike, a iskoristio samo jednu. Mora da radi na tome da se lakše oslobađa od svojih čuvara - smatra Alegri.

Juventusu je pobeda nad Makabijem bila "biti ili ne biti" za ostanak u igri za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona, Benfika i PSŽ su trenutno lideri sa po sedam bodova, pa je i naredni meč sa Izraelcima po italijanski tim presudan da uhvati prikljčak sa vodećim tandemom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    6. oktobar 2022 | 09:24

    Kod Piksija kida u Juveu ne ume. Kako to?

  • Vitez Koja

    6. oktobar 2022 | 10:12

    Poenta je u procentu iskorišćenosti šansi.Ako je od pet šansi za gol dao samo jedan onda je to zaista loš procenat za jednog vrhunskog golgetera u takvoj ekipi.Biće utakmica gde će imati sve ukupno jednu do dve šanse, zato efikasnost mora biti veća i ja razumem trenera šta je hteo da kaže.Da ne veruje u Vlahovića da on to može, ne bi ga ni držao u ekipi.

  • M01

    6. oktobar 2022 | 10:08

    Ovaj covjek je zalutao u fudbal Pored takvih fudbalera on se muci sa prosjecnim ekipama.. zalosno… pa jesu li ljudi u upravi Juventusa slijepi 🙈

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA