Sve o meču Zvezda - Ferencvaroš: Startna postava crveno-belih se značajno menja za ključnu utakmicu!

Povrede bi mogle značajno da kroje startnu postavu crveno-belih

  • 13
Crvena zvezda, Ferencvaros, LE Ilustracija: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde igraju od 18.45 na Marakani jedan od najvažnijih mečeva u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope. Crveno-belima je ovo biti ili ne biti, jer su u prva dva meča u grupi doživeli poraz i ukoliko žele da ostanu u igri a dalji plasman, večeras moraju da pobede.

Telegraf vam donosi i najvažnije činjenice o ovom meču, kako biste lakše mogli da pratite meč na Marakani:

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Meč je na programu od 18.45 na Marakani uz TV prenos na RTS 1 i Arena sport premium 1.

Ko sudi?

UEFA je meč poverila nemačkom arbitru Lorensu Viseru iz Belgije, Pomoćnici su takođe Belgijanci, Rien Vanizer i Tibo Nijsen, dok su i VAR sudije takođe iz Belgije, Bram van Driš i Nejtan Verbumen.

Zdravstveni bilten i suspendovani igrači

Zvezda ne može da računa na Kingsa Kangvu, koji je suspendovan i neće biti na raspolaganju treneru Milošu Milojeviću zbog crvenog kartona koji je dobio na meču sa Trabzonom.

Takođe, pod znakom pitanja je i Osman Bukari, koji ima problem sa povredom mišića, pa će do početka meča biti neizvesno da li će ga lekarski tim crveno-belih osposobiti za ovaj meč.

Ferencvaroš ne može da računa na povređenog Adnana Kovačevića, kao i na Eldara Cicića, koji ima suspenziju zbog direktnog crvenog kartona u meču protiv Trabzona.

Kings Kangva, Osman Bukari, Gelor Kanga Foto: Marko Jovanović

Kakva atmosfera se očekuje na stadionu?

Dolazak Ferencvaroša probudio je neke stare duhove na Marakani, pošto je ime ove mađarske sinonim za rekordnu posetu na stadionu Zvezde u njenoj istoriji. Naime, u polufinalu Kupa pobednika kupova 1975. godine, Zvezda je u revanšu igrala sa Ferencvarošem, a na stadionu je bilo neverovatnih 110.000 ljudi. Taj rekord neće nikada biti oboren, a nadaju se na Marakani da će ovoga puta biti bar pola ovve brojke, što bi značilo da je stadion pun. Ipak, realnije je da brojka bude oko 40.000 navijača na Marakani.

Očekuje se dolazak i više od 2.000 navijača Ferencvaroša, popularnih "Zelenih čudovišta", koji će sigurno dodatno podgrejati atmosferu na stadionu.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Zvezda je posle poraza od Trabzona vezala tri pobede, dve u prvenstvu i jednu u Kupu. Posebno je ubedljiva bila pobeda protiv Mladosti GAT u nedelju, kada su crveno-beli slavili sa 4:0. Deluje da se klub sa Marakane rezultatski budi i da je kriza koja je nastala posle ispadanja od Makabija iz Haife na pragu prevazilaženja.

Ferencvaroš je posle pobede nad Monakom u gostima imao pobedu od 2:0 protiv trećeligaške ekipe Biškei u Kupu. Ali onda su u poslednjem kolu mađarskog prvenstva poraženi od Kečkemetija sa 2:0, koji im se primakao na dva boda na tabeli.

Glavni aduti na terenu?

Aleksandar Katai Foto: MN Press

Kod Zvezde se zna da mnogo toga zavisi od Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića. Od starta sezone nisu bili u najboljoj formi, ali ono što najviše raduje navijače Zvezde jeste činjenica da su se i Ivanić i Katai probudili.

Katai je za vikend prekinuo golgeterski post posle 14 vezanih utakmica i nema sumnje da će mu to puno značiti za ovaj meč i nastavak prvenstva. Takođe, golgeterski post je prekinuo i Ivanić, i to sa dva gola protiv Mladosti GAT.

Adut Zvezde sigurno će biti i Aleksandar Pešić, koji bi trebalo da je zalečio povredu preloma palca.

Novac i koeficijenti koji su u igri?

Pobeda u grupi Lige Evrope donosi 630.000 evra, a remi 210.000 evra. Kada je u pitanju UEFA koeficijent, Zvezda brani tri boda za plasman u grupnu fazu, pobeda tu donosi 2.000 poena, a remi duplo manje.

Kada je u pitanju nacionalni koeficijent, pobeda donosi 500 bodova, a remi 250.

Šta kažu kladionice?

Zvezda je favorit na kladionicama uoči meča. Kvota na pobedu domaćina je 1,90, kvota za remi je 3,60, a za pobedu gostiju je okruglo 4.

Reč trenera

Miloš Milojević, trener Zvezde:

Video: Milojević pred Ferencvaroš: Znam dosta njihovih igrača, znam kakvi su! Moramo im smanjiti prostor

- Nije me iznenadio uspeh jer sam znao da imaju kvalitet, imaju kvalitetnu selekciju u poslednjih nekoliko godina. Poznajem dosta tih igrača, pogotovo ovih koji su igrali u Skandinaviji. Uzeli su Traorea koji je izuetno brz, Tokmak, ta brzina u četiri ofanzivna igrača je njihov ključ. Imaju veliki sastav kao i mi, mogu da dozvole sebi prostora da rotiraju. Iskusan i dobar trener, očekivalo se da će biti dobro u Evropi. U Evropi je sve detalj, da li ste postigli gol ili odbranili svoj ili niste. Oni su imali kvalitet i sreću da to urade i nisam iznenađen.

- U pripremi utakmice moramo da obratimo pažnju da smanjimo to, ne želimo da igramo reaktivan fudbal. To nije u DNK kluba ni u mom, mi želimo da diktiramo tempo, verujem da će to momci odraditi dobro. Mislim da idemo u dobrom pravcu, svaka pobeda nam to potvrđuje, a svaki poraz postavlja neki znak pitanja. Izgubi Ajaks 1:5 kod kuće, to je fudbal, zato je toliko popularan. Mi ne razmišljamo u tom pravcu, razmišljamo o pobedi i uvek idemo na nju, ali neke stvari ne možete da kontrolišete.

Stanislav Čerčesov, trener Frencvaroša:

Stanislav Čerčesov Foto: Marko Jovanović

- Igrali smo u nedelju prvenstveni meč u kojem nismo imali sreće. Ali nisam osoba koja se previše obazire na prošlost. Pripremamo se maksimalno za duel koji nas očekuje, igramo protiv šampiona Srbije. Pred nama je još 24 sata da usaglasimo pravu taktiku i ko će gde igrati. Koliko ja znam, Ferencvaroš je igrao u Beogradu 1975. godine pred 110.000 ljudi. Nadam se da nas sutra čekaju slična atmosfera - prisetio se Čerčesov revanš utakmice polufinala Kupa Kupova i rekordne posete u istoriji Marakane.

Očekivani sastavi

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Mitrović, Katai, Pešić

Ferencvaroš: Dibuž, Vingo, S. Mae, Knoster, Botka, Bešić, Lajduni, Zahariasen, Nguen, Traore, P. Mae

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шуми

    6. oktobar 2022 | 12:23

    На жалост ево после 50 година гледања Звезде ,решио сам да је више не гледам док је терзић тамо,а када видим срнића и гобељића да играју фудбал у Звезди огади ми се и фудбал.Само да разјасним гледао сам Звезду када је била очајна ишао у Одесу ,Сасуоло а сад због играча који учествују у пљачки Звезде заједно са терзићем којем дају плате ми се све огадило

  • Milan

    6. oktobar 2022 | 14:05

    Dokle bre vise gobeljic pesic...dal je realno da nemamo nekoga iz nase skole...gori od ove dvojice ne mogu biti

  • 100%

    6. oktobar 2022 | 15:53

    gubimo 100% igra pesic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA