"Gledao sam Gobeljića kad je igrao i bolje, Prucev će dobiti minute": Milojević pred Spartak o beku i Rusu

Zvezdin trener se okrenuo ka najvećoj enigmi u timu, kao i talentovanom Rusu

  • 2
Miloš Milojević Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde iza sebe imaju jedan odličan period. Pobedili su u Mačvu u Kupu (2:0), potom su slavili i u prvenstvu protiv Mladosti (4:0), da bi kao "šlag na tortu" stigla pobeda protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope (4:1). Sve je to popločano dobrim igrama, za koje trener Crvene zvezde, Miloš Milojević smatra da su samo početak za dizanja samopouzdanja.

Pobeda protiv Ferencvaroša znači dosta na rezultatskom planu za ekipu sa Marakane, sa ova tri boda, oni su uspeli da vrate nadu u sebe i to da se nađu u Evropi i na proleće. Ipak, ispred njih je meč sa Spartakom u prvenstvu, a onda put u Budimpeštu na četvrto kolo Lige Evrope.

Ipak, Milojević se ne osvrće previše na utakmicu sa Ferencvarošem u Mađarskoj, već ističe da je njima prvenstvo prioritet.

- Nama je prvenstvo prioritet, to smo pričali i pre utakmice protiv Ferencvaroša. Isti cilj ostaje i sada. Prioritet jedan, dva i tri je domaće prvenstvo. Evropa je "bonus" takmičenje koje volimo da igramo, a kada igramo, volimo i da ga pobedimo. Neće biti problema, mislim da je pobeda protiv Ferencvaroša podigla samopouzdanje ekipi. Da bi se to produžilo, moraju da nastave da igraju tako. Obaveza je da ih motivišemo za to - započeo je Milojević, koji se potom osvrnuo i na utakmicu Marka Gobeljića iz Lige Evrope, gde je desni bek Crvene zvezde bio poprilično dobar.

- Shvatio je da mu verujemo, a kada igrač dobije poverenje od stručnog štaba i saigrača onda pruži maksimalnu partiju i iznad toga. Ne treba od toga praviti halabuku, gledao sam ga kada je igrao i bolje utakmice. Treba da zadrži taj kontinuitet i veruje u to što radi kako bi sve bilo na svom mestu - ističe Milojević.

Marko Gobeljić Foto: MN Press

Kapiten crveno-belih, Milan Borjan, protiv Ferencvaroša je branio sa mizernim bolom, dok još nije baš najjasnije da li će biti u mogućnosti da nastupi protiv Spartaka.

- Borjan je danas odlično, videćemo kako to sutra izgleda. Nije to bio nikakav veliki problem, malo je osećao zategnuće u vratu nakon prespavane noći, verovatno jastutk - rekao je Milojević, da bi se potom osvrnuo i na narednog rivala.

- Spartak je ekipa koja je skoro promenila trenera, znamo njihove kvalitete i mane. Ne dolaze sa pozitivnim trendom, ali to nas ne uspavljuje, već nam daje motiv da krenemo jako od prvog minuta i pokažemo da smo bolji. Svako opuštanje je do sada bilo kobno. Kažnjavale su nas ekipe iz jednog šuta ili prekida, tako da nemamo prostor za preveliko opuštanje.

Ono što je još jedna velika enigma u Zvezdi jeste i pitanje mladih igrača, koji još nisu dobili pravu šansu. Nemanja Motika je prekomandovan u omladince, tamo je na samo dve utakmice postigao dva gola i imao je dve asistencije. Zaigrao je protiv Ferencvaroša, a Milojević je pred Spartak rekao da računa i na njega, kao i na Jegora Pruceva, pojačanje iz Sočija.

- Mladi igrači imaju večiti derbi. Stav je da njima treba minutaža i da im mnogo više znači da odigraju 90 minuta u Omladinskoj ligi Srbije, nego tri minuta za prvi tim. Biće vremena za njih, a mi im verujemo. Uskoro će dobijati šansu, a videćemo ko će sutra igrati. Jedini mladi igrač koji nije igrao jeste Prucev. Dobro radi na treninzima, tako da će i on dobiti minute. Igrač je u koga verujemo, isto kao u Lekovića, Stankovića i Motiku. Treba da se nađe prava "brojka" za njih i utakmica. Nije rešeno samo da se stave u "vatru" i "izgore". Bio sam prisutan kada jako kvalitetni igrači nisu mogli to da iznesu. Puno stvaru tu treba da se uklopi.

Jegor Prucev Foto: crvenazvezdafk.com

Miloš Milojević je primoran da igru gradi oko Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, ali on želi da ima širinu. Želi da se okrene i drugim rešenjima.

- Ako hoćete da pravite igru i sistem, a da to ne zavisi od Kataija ili Ivanića, morate da budete dosledni tome što radite. To su male taktičke promene, detalji gde se igrači drugačije "okrenu" ili drugačiji profili fudbalera, pa to izgleda kao dva špica. Više radimo na principima, postavljanju, trčanju u određenim zonama i reakciji na izgubljenu loptu. Jedan ili dva špica, to je diskutabilno i pitanje da li igračima prija mnogo promena.

Za kraj konferencije, Miloš Milojević je govorio i o izboru fudbalera za naredni meč protiv Spartaka iz Subotice.

- Moram da vidim kroz trenažni proces. Ne sastavljam tim iz emocija ili na osnovu poslednje utakmice. Do tada će odraditi pet treninga. Moramo da sagledamo kako to funkcioniše na treningu. Mislim da smo imali par problema protiv Ferencvaroša u defanzivnoj postavci, a sa druge strane smatram da smo bili jako efektivni. To što Evropa traži da iz jedne šanse date dva gola, iskoristili smo sve prilike. Mogli smo još par, ali ima prostora za napredak. Neće biti laka utakmica i nećemo moći bez pripreme da pobedimo. Verujem da samopouzdanje možemo da prenesemo tamo i da pružimo dobru igru. Daleko je taj meč, sutrašnji duel nam je u glavi, a to mi je negde u potiljku - zaključio je Milojević.

Video: Milojević dobio 2 pojačanja u stručnom štabu: Vujadin Savić i bivši selektor Švedske pomoćnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG011

    8. oktobar 2022 | 16:48

    Odjednom Gobeljić najbolji igrač, znači rešio tata da ga proda !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA