Premijer liga je Halandovo školsko dvorište: Norvežanin ponovo strelac za Siti, Njukasl "demolirao" Brentford

Dosta golova na startu 10. kola Premijer lige

  • 0
Erling Haland Foto: AP/Tanjug

Ima li ko ovog momka da zaustavi? Deluje da je šansa da Erling Haland da gol u nekom kolu Premijer lige jednaka onoj da će ujutru svanuti. Tako je bilo i ovoga puta, pošto je sjajni Novežanin dokrajčio nesrećni Sautempton koji pretrpeo težak poraz na "Etihadu" - 4:0 (2:0).

Ipak, posao za Siti je već ranije, pošto su već do poluvremena Žoao Kanselo i Fil Foden u 20. i 32. minutu uspeli da slome otpor Svetaca, da bi u nastavku utakmice i Marez stigao da se upiše u strelce na dodavanje Rodrija u 49. minutu, pre nego što je pomenuti Haland stavio tačku na novi centaršut Kansela u 65. minutu.

Njukasl je ponovo stigao da upiše ubedljivu pobedu, pošto je posle Fulama rasturio i Brentford, sa razlikom da je to ovoga puta uradio pred domaćim navijačima - 5:1 (2:0).

Svrake su se tako maksimalno približile mestu koje vodi u Ligu šampiona na kraju tekuće sezone, pa su posle slabijeg starta vezale i treću pobedu. Bruno Gimaraeš je doneo prednost domaćem timu, koju je potom duplirao Marfi sedam minuta kasnije.

Ivan Toni je u 54. minutu napravio "prekid" niza Njukasla, da bi Bruno Gimaraeš u 56. minutu ponovo postavio stvari na svoje mesto. Do kraja su još Almiron i Pinokov autogol uticali da na "Sent Džejms Parku" pukne petarda.

Čelsi je puz pomoć Haverca, Pulišića i Broje uspeo da upiše novu pobedu u Premijer ligi (3:0), dok je Bornmut preokretom protiv Lestera u nastavku ostavio Lisice u zoni ispadanja u Premijer ligi (2:1).

PREMIJER LIGA - 10. KOLO

Subota

Bornmut - Lester 2:1 (0:1)

Čelsi - Vulverhempton 3:0 (1:0)

Mančester siti - Sautempton 4:0 (2:0)

Njukasl - Brentford 5:1 (2:0)

Brajton - Totenhem (18.30)

Nedelja

Kristal Palas - Lids (15.00)

Vest Hem - Fulam (15.00)

Arsenal - Liverpul (17.30)

Everton - Mančester junajted (20.00)

Ponedeljak

Notingem Forest - Aston Vila (21.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Pazarci ubitačni posle kornera: Moćan skok Rubežića za egal u Surdulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA