Piksijev "raport" posle posete Mitroviću u Londonu: "Moraće da pauzira neko vreme, pričali smo o Mundijalu"

Selektor Srbije obratio se pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

  • 0
Aleksandar Mitrović, Dragan Stojković Piksi Foto: Twitter.com/Fudbalski savez Srbije

Fudbaleri Srbije sutra izlaze na žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se 2024. godine održava u Nemačkoj, što je bio povod za selektora Dragana Stojkovića Piksija da se direktno iz Frankfurta obrati za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Pre svega ostaloga, selektor je pričao o poseti Aleksandru Mitroviću u Londonu, istakavši da se interesovao povodom njegove povrede i šanse da zaigra na Svetskom prvenstvu.

- Bio sam u Londonu, želeo sam da se vidim na licu mesta sa njim, da popričamo o povredi, o čemu se tačno radi, tako da prognoze su takve da oseća bol u tetivi, da će morati da pauzira neko vreme, ne dugo nadam se i da će se oporaviti kada je najpotrebnije. Drago mi je da smo se videli, da smo pričali o onome što predstoji, a to je Svetsko prvenstvo u Kataru. To je bio udarac posle kojeg je izašao protiv Šveđana, neugodan koji je ostavio trag i u utakmici protiv Njukasla je morao da napusti teren.

Potom se osvrnuo na izjave trenera Fulama, Marka Silve, koji je nekoliko puta isticao svoju frustraciju Mitrovom povredom.

- Čitam sve i svašta, neko kaže ovako, neko onako, razumem tu vrstu reakcije, tu ništa nije sporno. Trener Fulama je u rezimeu izjave rekao da je frustriran, naravno da bih i ja bio frustriran da nemam igrača koji treba da mi igra, a veoma je važan za tim. Ta frustracija što Mitrović neće igrati dolazi zbog toga što se povredio igrajući za reprezentaciju. Tako i mi možemo da se ljutimo, sećam se pred meč sa Portugalom u Lisabonu je troje otkazalo zbog povrede. Šta je trebalo, da se ljutim na timove što su stavljali njih da igraju? Tako je, i Mitrović je vukao tu jednu povredu, bio je pod znakom pitanja, ali sve je to okej.

Video: Stojković: Nisam kuvar da tražim recept za Halanda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA