≫ 

Nije moglo emotivnije po Dekija, naredni rival mu učitelj Murinjo: "Vidim svetlo na kraju ovog tunela"

Protiv Bolonje sa druge strane bio mu je nekadašnji saigrač iz Intera Tijago Mota, naredne nedelje to će biti slavni Portugalac i veliki prijatelj

  • 3
Dejan Stankovic, Murinjo

Foto: Tanjug/AP,MN Press

Dejan Stanković - vrlo dobar! Na svom trenerskom debiju u Seriji A doskorašnji strateg Zvezde osvojio je bod u Bolonji, doneo mu ga je zemljak Filip Đuričić u drugom poluvremenu za povoljan utisak, ali će na pobedu Sampdorija još morati da čeka. Barem do meča sa Romom, koja je i naredni izazov.

Stanković nije mogao da zamisli uzbudljiviji "kambek" u italijanski fudbal, prvi rival mu je bio bivši saigrač iz Intera Tijago Mota, a drugi će biti, jedan jedini, posebni, Žoze Murinjo. 

- Pokušavam da učim od svih njih i da uzimam ono najbolje. Naučili su me kako da pobeđujem. Nisam ovde da 30-godišnjake učim da igraju fudbal, ali su me moji treneri učili kako da pobeđujem, kako da se žrtvujem, sa ponosom i dobrom organizacijom. Ako je usput igra lepa za oko, super, ali to nije u prvom planu - rekao je o svojim mentorima Deki.

O duelu sa Motom...

- Tijago je bio moj kompanjon u hiljadu bitaka. Bili smo srećni zajedno u Interu i gajim veliko poštovanje prema njemu. Želim mu sve najbolje.

Pred Stankovićem je komplikovan zadatak da izvede Sampdoriju iz opasne zone, mada bi bod protiv Bolonje mogao da bude impuls za taj cilj. Deki je bio ubeđen da će ekipa reagovati posle primljenog gola u prvom poluvremenu.

- Rekao sam momcima na poluvremenu, ok, primili smo gol koji je bilo očekivano da primimo, sada idemo da napadnemo bolje, da budemo odlučniji i motivisaniji. Bilo je to dobro drugo poluvreme, reagovali su zaista dobro na promenu sistema, na moje moje viđenje fudbala. Vidim svetlo na kraju tunela - optimista je Stanković.

- Pokušavam da budem blizak sa momcima, da delim sve sa njima. Ne mogu da budem staložen kraj aut-linije, jer želim da učestvujem i da se radujem sa mojim igračima. Možemo se popraviti na fizičkom planu, duga je nedelja ispred nas i možemo na tome poraditi.

Stankovića su novinari pitali kako mu izgleda da se bori za opstanak posle tri titule u Srbiji sa Zvezdom.

- Osećam se privilegovano i srećno što radim u Seriji A. U fudbalu, kao i u životu, potrebni su vam ciljevi. Ako je to u Zvezdi bila titula, ovde će borba za opstanak sa ovim momcima biti još bolja stvar. Došao sam ovde jer je Sampdorija važan klub.

Vreme nije saveznik Stankovića i njegovih igrača, moraće što pre da "manesti" igru, ekipu, sve za kratak period.

- Prvi cilj mi je da ovim momcima povratim samopouzdanje.  Dok ne uđemo u "mirne vode" i ne budemo mogli da kontrolišemo igru, onda ne možemo ni da rizikujemo da igramo iza leđa. Možemo da igramo mnogo bolje, ali imao sam samo jedan dan da radim sa grupom, tako da ću od sada imati više vremena i svi počinju od nule. Na osnovu toga ću izabrati najbolju postavu protiv Rome.

Video: Marko Materaci krenuo na srpskom kad je spomenuo Dejana Stankovića: Zovem ga Brate moj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    9. oktobar 2022 | 08:02

    Pa sta je to cudoDeki je bio velicina kso igrac pa zasto ne bi i kao trener.vidi se da je i ostao veliki covek 🇷🇸👍🇷🇸👍🇷🇸👍🇷🇸🙏🙏🙏🙏

  • Gde

    9. oktobar 2022 | 12:00

    Su sada one online trenerske veličine sa svojim negativnim komentarima?! OLOŠ!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA