E, ovako priča pravi selektor: Svi su ponosni na reči Dragana Stojkovića Piksija!

Predvodnik Orlova pun je samopouzdanja i nema dilemu - Srbija će igrati na Evropskom prvenstvu posle 24 godine

  • 7
Dragan Stojković Piksi Printscreen: Instagram.com/fudbalskisavezsrbije

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je poput mađioničara preko noći sve promenio u srpskoj reprezentaciji. Od ekipe koju su svi nazivali "večitim gubitnicima", "splavarima" i raznim drugim pogrdnim epitetima, napravio je reprezentaciju koga grize, koja igra srcem i koja je postala ponos čitave nacije.

Posle fenomenalnog plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru, a potom i vrhunskih partija u Ligi Nacija posle čega je izborena i elitna grupa u ovom takmičenju, Srbija se domogla drugog šešira na žrebu za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. godine, što joj je omogućilo lakši žreb.

Na izvlačenju nas je dodatno pogledala sreća, pa smo dobili nikad bolju grupu u kojoj za rivale imamo Mađarsku, Crnu Goru, Bugarsku i Litvaniju.

Posle žreba, selektor je bio samouveren i zadovoljan, čime je dodatno uliva sigurnost i samopouzdanje i svojim igračima, ali i navijačima i održava sjajnu energiju i pozitivnu atmosferu oko reprezentacije.

- Da, hoćemo da idemo na Evropsko prvenstvo. Da li možemo? Možemo! Da li ćemo otići? Otići ćemo! I to je to, nema tu velike filozofije - samouveren je Piksi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)
Ovo je podsetilo i na sada već kultni odgovor kada je upitan da li bi eventualni plasman u Katar bio najveći trenerski uspeh.

- Kakav bre eventualni? Ja moram da idem u Katar - rekao je Piksi i ispostavilo se bio u pravu.

Ova nova njegova izjava izazvala je oduševljenje srpskih navijača, a komentari mnogih su da tako priča pravi selektor i da konačno neko ima hrabrosti da preuzme odgovornost i ulogu favorita i da nije poput nekih drugih selektora, u drugim sportovima, koji i pored moćnih timova ne žele da prihvate ulogu favorita, već napadaju novinare da vrše pritisak i stvaraju opterećenje ekipi.

Video: Portugalci imaju krila i lete pa da ih se plašim? Srbija mora da igra najlepši fudbal u Evropi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veki

    10. oktobar 2022 | 12:03

    PIKSIJA ZA SELEKTORA DO PENZIJE !! HVALA !!😊👍👍

  • Grobar

    10. oktobar 2022 | 12:08

    Car!

  • Zvele

    10. oktobar 2022 | 15:10

    Zato što je bio uslov da mu se niko ne meša u poso. Nema kumova, nema pobratima, nema menadzera kratko rečeno nema, igraju samo najbolji. I eto rezultata sa Piksijem nema trgovine što za njegove predhodnike ne može da se kaže. Zato je reprezentacija bila tu gde jeste večiti gubitnici.... Pksi je doktor fudbala....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA