≫ 

Konačno otkriveno šta je Piksi rekao Orlovima pred "onaj" meč u Portugaliji: Znao je šta je potrebno za pobedu

Marko Grujić je otkrio ovo, dok je istakao i to da su Portugalci razmišljali o tome da otpuste njihovog selektora

  • 0

Bliži se Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava krajem ove 2022. godine u Kataru. U sklopu njega, "ATV" iz Banjaluke je odlučio da odradi nekoliko intervjua s "Orlovima", a posle Stefana Mitrovića i Mihaila Ristića, na red je došao Marko Grujić, vezista Porta, koji je otkrio neke stvari od one utakmice sa Porutgalijom.

Marko Grujić se ustalio u ekipi Porta, ove sezone je već odigrao sedam utakmica u svim takmičenjima, dok je ostale pauzirao zbog povrede koju je doživeo. Ipak, pokazali su u Portu da računaju na njega, iako je u oktobru na dve utakmice igrao samo osam minuta, što je i razumljivo, s obzirom na to da se tek vraća u trenažni proces.

Grujić je svoj razgovor za "ATV" počeo sa onim što je Dragan Stojković Piksi doneo reprezentaciji, odnosno, šta je sve uradio.

- Doneo nam je ozbiljnost, ali je nama igračima dao slobodu da radimo ono najbolje što znamo, a to je da igramo fudbal od noge do noge. Veče uoči utakmice sa Portugalom u Lisabonu, na video sastanku, samo nam je rekao “Momci, nećemo se mi braniti ovde. Igraćemo fudbal. Ako budemo igrali onda imamo šanse da damo gol, a budemo li se branili nećemo doći ni do prilike da postignemo gol”.

- Tako je i bilo. Primili smo onaj gol na početku. Ranijih godina reprezentacija bi dosta pala, u takvom trenutku, ali mi smo se digli, nastavili da igramo fudbal i dali gol. Na kraju, namestilo se u zadnjem minutu da dođe taj centaršut, Mitar na drugoj stativi i ta pobeda - rekao je Marko Grujić za ATV.

Marko Grujić, Porto Printskrin: Youtube / NA IVICI TERENA

Naravno, jedan od najzaslužnijih za tu pobedu u Portugaliji jeste bio i Aleksandar Mitrović koji je postigao gol na samom kraju utakmice, kada je odlično reagovao posle centaršuta Dušana Tadića.

- Mitrović je u šesnaetercu neverovatan. I van kaznenog prostora je odličan, ali je unutra jedao od najboljih napadača na svetu - rekao je Grujić, koji se potom osvrnuo i na njegov razgovor sa Pepeom, njegovom saigraču u Portu i štoperu Portugalije.

- Pričao sam sa Pepeom nakon utakmice u Lisabonu. On je neverovatno bitan za reprezentaciju Portugalije, kao što je bitan i za Porto. Bukvalno je, i sa 39 godina, produžena ruka trenera i u klubu i u reprezentaciji. Uz njega je i Ruben Dijaš daleko bolji igrač u toj zadnjoj liniji Portugala. Ovde je bila velika drama nakon naše pobede. Išlo se do te mere da se razmišljalo o smeni selektora i da sa drugim selektorom krenu u baraž. Na kraju su uspeli da se domognu Mundijala, a bili su naprosto oduševljeni našom predstavom u Lisabonu. Veoma cene naše igrače, a naročito Tadića i Mitrovića. Uverili su se da smo odlična fudbalska ekipa i da ćemo biti veoma jaki na Mundijalu - ističe Grujić.

Video: Piksijev Japanac se otkačio na slavlju s fudbalerima u Lisabonu: I on pevao Dajte Brazil

Ovaj rezultat reprezentacije i jeste jedan od najboljih u našoj novijoj istoriji. Izboriti plasman na Svetsko prvenstvo i to pobedom protiv najvećeg konkurenta na njihovom terenu, nije mala stvar...

- Rezultat u Lisabonu je ogledalo reprezentacije. Naravno, da svi, zajedno sa navijačima, očekujemo i nadamo se da ćemo proći grupnu fazu. Postavili smo neke kriterijume ispod kojih nećemo ići i moramo se izboriti za drugu fazu. Brazil je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, a sa Kamerunom i Švajcarskom možemo da igramo. Štaviše, mislim da smo kvalitetniji od te dve reprezentacije i naša obaveza je da prođemo grupnu fazu.

Grujić se takođe osvrnuo i na to što je reprezentacija već pre četiri godine bila u grupi sa Brazilom i Švajcarskom, gde kaže da je vreme da se neki dugovi naplate.

- Biće to potpuno drugačija utakmica od one koju smo odigrali sa Brazilom na Mundijalu u Rusiji. Sada ćemo da “udarimo” na njih puni motivacije i snage. Oni imaju nejverovatan broj kvalitetnih igrača, ali i mi imamo svoje kvalitete sa kojima možemo da im pariramo, a utakmcia sa Švajcarskom je stvarno specijalna. Samo da sve ostane u granicama fudbala, na i van terena, a ja mislim da ćemo ih, na terenu, fudbalski nadigrati - zaključio je Marko Grujić.

Video: Marko Grujić izneo razloge poraza od Norveške

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA