"Tih nekoliko sati je izgledalo kao večnost": Ševčenko bio u vozu kada je počelo bombardovanje Ukrajine

Legendarni fudbaler opisao je kako su izgledali momenti kada je usledio udar

  • 11
Andrej Ševčenko Printskrin: Instagram

Ranije danas oko 80 projektila je ispaljeno u pravcu Ukrajine i to na gradove Kijev, Harkov, Dnjepr, Lavov, Zaporožje i Žitomir. U napadima je za sada poginulo 11 osoba, a Putin rekao da je bombardovanje odmazda za „terorističku akciju“, odnosno za napad na most na Krimu za koji veruje da je odgovorna Ukrajina.

Isto tako, Kijev je napadnut prvi put od juna, a centar grada se prvi put našao na udaru, što je izazvalo ogroman revolt u ukrajinskoj zajednici, ali i ostatku Evrope.

Svoje viđenje događaja dao je i legendarni ukrajinski fudbaler, Andrej Ševčenko, koji se našao u vozu kada je počeo udar na njegovu zemlju.

- Bio sam u vozu kada je bombardovanje počelo. Morali smo da se zaustavimo u polju, tih nekoliko sati je izgledalo kao večnost. Želeo bih da kažem jednu stvar - nikakve rakete, bombardovanje ili drugi napadi neće slomiti Ukrajince. Mogu nam oduzeti kuće i čitave ulice, ali ne i naše dostojanstvo, hrabrost i želju za slobodom - bio je glasan Ševčenko na Instagramu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Andriy Shevchenko (@andriyshevchenko)

Nadovezao se i zahvalnicom svima koji su uputili podršku Ukrajini na ovaj težak dan.

- Branićemo Ukrajinu, pevaćemo pod bombama, kao što su ljudi u Kijevu to danas radili u metrou. Borićemo se do pobede. Na ovaj težak dan, zahvaljujemo se svima koji dele ovaj put sa nama - napisao je Ševčenko.

Video: Pogledajte surovi video novih bombardovanja Ukrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    10. oktobar 2022 | 20:07

    A kako izgleda Rusima u Donjecku od 2014-e kako ih bombardujete i ubijate...

  • Kimi

    10. oktobar 2022 | 20:03

    Tih nekoliko godina izgleda kao milenijumi (2014-2022 - bombardovanje i granatiranje civila Dombasa, od straneukrajinskih snaga.)

  • Nebojša Berak

    10. oktobar 2022 | 23:00

    I kada si se probudio vidis da si otkriven. Prvo ti ne ustajes pre 6h,abombardovanje je tada krenulo. Nigde nisi stajao u polju, abrze boljje ces pobeci iz Ukrajine i ne zivis u njoj. Nema duha ukrajinaca, ima ih samo kada ispuste pogane duse jerpostoje Rusi i vi ste YRUSI a ne ukrajinci, to je izmisljena nacija. Njegova izjava je propaganda i to naivna i bedna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA