Skandal trese Portugal pred Mundijal: Osuđen selektor Santoš, zbog saučesništva kažnjen i Fudbalski savez!

Razlog za to je utaja poreza, navode tamošnji mediji

  • 1
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Belgija - Portugalija Foto: Tanjug/AP

Veliki skandal trese fudbalsku reprezentaciju Portugala pred početak Svetskog prvenstva. Njihov selektor Fernando Santoš osuđen je pred tamošnjim pravosuđem zbog utaje poreza.

Lokalni sud je presudio u korist poreske uprave, javlja RMC Sport. Selektor Portugala bio je u ulozi optuženog, jer nije plaćao dospele obaveze i proglašen je krivim.

Problem je što je u sve upetljan i Fudbalski savez Portugala. Naime, trener je platu od njih primao preko kompanije pod nazivom "Femacosa", koju je lično osnovao. Zbog toga što je platu dobijao na ovaj način, on je uspeo dodatno da umanji porez, ali na nelegalan način.

Zbog izgubljenog spora, Fernando Santoš i saradnici nalaze se u nemiloj poziciji i moraju da plate čak 4.500.000 dolara zbog izbegnutih poreza i kazni.

Sud je kaznio i Fudbalski savez Portugala zbog saučesništva u delu. Inače, oni su angažovali Santoša na mesto selektora 2014. godine, pošto je prethodno vodio Grčku i zamenio Paula Benta.

Bio je selektor Portugala i na Mundijalu 2018. godine, a mesto na najvećoj smotri izborio je i ove godine, uprkos poraza od Srbije u završnom meču grupne faze.

Fudbalski trener se branio da je vlasnik kompanije postao pre nego što je uopšte postao selektor Portugala, a da se na ovakav potez odlučio uz konsultacije sa pravnicima koji su tvrdili da radi legalnu stvar. Santoš tvrdi da je nevin, ali se ne protivi odluci suda i ističe da će uplatiti navedeni iznos novca.

Video: Stojković: Nisam kuvar da tražim recept za Halanda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bukač

    11. oktobar 2022 | 07:55

    .... ne plaćaj porez dok te ne uhvate, to je taktika i kod nas ali ih ne uhvate!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA