≫ 

Rumuni u problemu zbog meča sa tzv. Kosovom: Čeka se razgovor sa državom, stiže predlog da izgube 3:0

Podsetimo, Rumunija je jedna od zemalja koja nije priznala južnu srpsku pokrajinu kao posebnu državu

  • 12
Fudbalska reprezentacija Rumunije Foto: MARCUS BRANDT / AFP / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Rumunije našla se u određenom problemu posle žreba kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo, jer su ih kuglice spojile sa selekcijom tzv. Kosova!

Ono što za Rumune predstavlja taj problem jeste to što ova zemlja nije priznala južnu srpsku pokrajinu, te je tamošnje medije interesovalo šta će se dešavati u narednom periodu kada je u pitanju duel ove dve reprezentacije.

- S obzirom na to da su Rumunija i tzv. Kosovo u istoj grupi, a imajući u vidu geopolitičku situaciju, FS Rumunije će voditi dijalog sa Vladom Rumunije oko uslova utakmice u kojoj će naša zemlja dočekati tzv. Kosovo - rekli su iz rumunskog saveza za portal "GSP."

S druge strane, nekadašnji ministra spoljnih poslova Rumunije Teodor Maleškanu gostovao je u jednom programu uživo i tom prilikom je proučio da meč ne bi trebalo da se igra.

- Tzv. Kosovo ne priznaje jedna broj država, uključujući i nas. Mi nikada nismo priznali njihovu nezavisnost. Normalno, naš FS bi trebalo da razgovara sa drugim državama koje imaju isti stav kao Rumunija i da dođe do metode koja ne bi trebalo da uništi ceo sistem, ali da se poštuju stvari koje su veoma jasne iz ugla Rumunije - rekao je Maleškanu i dodao:

- Zato bih dodao da će FS Rumunije morati da pronađe neka rešenja. Ako ne, onda je ono što se može učiniti da izgubimo službenim rezultatom 3:0.

S druge strane, "GSP" se poziva na svoje izvore i tvrdi da bi Savez dosta izgubio ako ne bi igrao protiv tzv. Kosova.

- Neodlazak na utakmicu iz političkog razloga doveo bi do odvajanja FS Rumunije od UEFA. Političku intervenciju u fudbalu UEFA ne prihvata.

Video: Delije viču pravoslavci, Jermeni uzvratili Kosovo je Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    11. oktobar 2022 | 08:06

    "Političku intervenciju u fudbalu UEFA ne prihvata." --- Pa što onda zabraniše Rusima da igraju? Što nose ukrajinske zastave?

  • Aleksandar

    11. oktobar 2022 | 08:29

    Prokleti bili ameri, nemci, britanci

  • Jovo

    11. oktobar 2022 | 07:59

    Igrace. Da se kladimo? Ameri tu imaju najvece baze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA