≫ 

Veterani Rada proslavili 50 godina postojanja, Kiković promovisao monografiju

Nesvakidašnja delatnost za nekadašnjeg igrača i trenera Fudbalskog kluba Rad, ali talenat za koji mnogi njegovi ispisnici kažu da ga popularni Kika ima

  • 0
Milenko Kiković Foto: FK Rad

Lepo je kad jedan fudbalski klub proslavi 50 godina postojanja u današnjim vremenima brzine i nestalnosti, ali još je za veće poštovanje kad udruženje veterana jednog kluba proslavi pola veka postojanja. Upravo se to desilo „gradjevinarima“ sa Banjice, odnosno Fudbalskom klubu Rad.

Veteranska sekcija FK Rad proslavila je 50 godina postojanja i tim povodom jedan od veterana, Milenko Kiković, odlučio je da promoviše autorsko delo monografiju „Nesalomivi 1970-2020“, posvećenu upravo jednom od najstarijih udruženja veterana u Srbiji.

Nesvakidašnja delatnost za nekadašnjeg igrača i trenera Fudbalskog kluba Rad, ali talenat za koji mnogi njegovi ispisnici kažu da ga popularni Kika ima.

Nije bilo lako, trebalo je doneti odluku da baš ja krenem u ovakvo delo koje će verujem ostati generacijama koje dolaze kao sećanje na ono što smo stvarali ovde na Banjici, Veliku pomoć imao sam od legendi sportskog novinarstav u Srbiji, Jovana Sekulića i Miloša Šaranovića. Njih dvojica su dali taj novinarski pečat ovoj divnoj monografiji. Imam za čim da se osvrnem u fudbalu, dosta je pobeda i važnih mečeva, ali ova knjiga je uz rame sa svim mojim uspesima. Ponosan sam – istakao je Milenko Kiković.

Autor je dodatno pojasnio odakle ideja da se radi monografija koja je posvećena veteranima kluba.

Ideja je došla spontano. Uvideo sam da klubovi sa mnogo manje istorije i sa mnogo manje velikih igrača imaju svoje monografije i to je lepo, ali zašto ne bi i FK Rad sa takvom velikom istorijom imao ovakav spomen na makar deo divnih momenata koji su iza nas. Ujedno sam smatrao da imam moralnu obavezu da posle četiri godine kao igrač i tri godine kao trener U Radu vratim Banjici makar deo onoga što je u mene uloženo – iskren je Kiković.

Promociji monografije prisustvovalo je više od 100 poklonika FK Rad, a ponajviše nekadašnjih igrača, trenera, funkcionera, medju njima i jedan od najboljih po rezultatima – Marko Nikolić.

Zaista sam oduševljen poslom koji je Kika obavio i od srca mu hvala na ovoj divnoj knjizi. Fantastičan posao je uradjen uz trud od tri godine. Ispred nas je delo koje je sačuvalo od zaborava mnogo podataka i sećanja. Monografija je na ponos svakog Radovca. Tome svedoči i veliki broj ljudi koji je prisutvovao promociji. Uradio je istoriju kluba na izuzetno kvalitetan način. Istakao bih da je ova monografija i pijetet druženju koje je svakodnevno u „Nesalomivima“ a generacije Radovaca koje dolaze će moći da uče iz ove knjige – iskreno je istakao Marko Nikolić.

Monografija je štampana u 500 primeraka i moći će da se nabavi u prostorijama FK Rad odnosno u kancelarijama „Nesalomivih“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA