≫ 

Magacionerka odvela Švajcarkinje na SP: Dala gol u 121. minutu za plasman, sutradan u 8 već bila na poslu

"Šef mi je posle utakmice poslao poruku, rekao mi je da odmorim, da ne moram doći u 6 na posao", kaže švajcarska reprezentativka Fabien Hum (35) čiji je pogodak u produžecima kvalifikacionog meča sa Velšankama doneo njenoj selekciji plasman na Mundijal

  • 0
Fabienne Humm Foto: Shutterstock, Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

Švajcarska kao zemlja može da se podiči činjenicom da će i u ženskoj konkurenciji imati predstavnika na Svetskom prvenstvu, a to se ostvarilo zahvaljujući golu za 2:1 u 121. minutu u režiji 35-godišnje Fabien Hum.

Meč na "Lecigrundu" u Cirihu odigran u utorak bio je ostvarenje snova ove devojke i svih ljubitelja ženske selekcije Švajcarske. I zaista nije mogao lepši kraj kvalifikacija da se poželi: egal, drama i na kraju, baš na samom kraju, pogodak za delirijum domaćih navijača.

Svako ko je pomislio da je junakinja meča Fabien sutradan posle meča bila mamurna od slavlja, da je završila u nekoj od lokalnih diskoteka, pa "zaginula" do sitnih sati - grdno se vara. Ova sasvim obična devojka je već u osam sati, dan kasnije, bila na svom pravom poslu, u jednom logističkom centru gde radi na prijemu kao magacioner.

Šef joj je, kaže, poslao poruku brzo posle utakmice i rekao joj da ne mora da dolazi na posao u šest sati, kad inače dolazi, već dva sata kasnije. Nije dobila ni slobodan dan.

- Nisam mnogo spavala. Kad sam se probudila, rekla sam sebi, ok, ipak ću doći u 8, častila sam se time - rekla je Fabien u izjavi za švajcarske medije.

Kada je posao u pitanju, za Fabien nema vrdanja. Retko dozvoljava da njene obaveze u logističkom centru trpe zbog fudbala, pa je tako, za vreme prethodnog Evropskog prvenstva u Engleskoj, uzela slobodne dane kako bi mogla da bude uz reprezentaciju.

Zanimljivo je da je posle Eura u Holandiji 2017. godine završila reprezentativnu karijeru, ali ju je iz penzije pozvao aktuelni selektor, ubedio je da je i dalje potrebna ekipi i čini se da je to bila najbolja odluka koju je doneo. Hum je veštim potezom na prvoj stativi uspela da savlada Velšanke i sada je spremna za novi izazov u karijeri - Svetsko prvenstvo u Australiji i novom Zelandu.

Fabien je inače živa legenda reprezentacije Švajcarske, njeno ime je čak upisano i u anale ženskog fudbala 2015. godine kada je Svetskom prvenstvu u Kanadi, u pobedi nad Ekvadorom 10:1, postigla het-trik za samo 274 sekunde!

To nikada nikome nije pošlo od noge, do danas je ostala jedina na Mundijalu koaj je za tako kratko vreme postigla tri gola.

- Spremam se kao da ću ići na Svetsko prvenstvo. Osećam se dobro sada, dajem golove kao napadač. Ali još ima vremena za Mundijal - kaže Fabien.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA