"Ni sa sinom ne pristajem na 0:0": Milojević gladan pobede u novoj utakmici sa Mađarima

Zanima ga samo pobeda, to je jasno poručio trener Zvezde

  • 3
Miloš Milojević, Fk crvena zvezda

Foto: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u četrvtak novi meč Lige Evrope sa Ferencvarošem, ovog puta u Budimpešti na manjem stadionu, gde će pokušati da ponove partiju iz Beograda kada su deklasirali rivala 4:1. Bila je to pobeda koja je Zvezdu vratila u igru za plasman u nokaut fazu, ali tek prva, pa je jasno da prave borbe, one koje odlučuju, tek slede.

Treneru Milojeviću i momcima jasno je koliko ih komplikovan zadatak čeka sutra, sigurno daleko komplikovaniji nego pre nedelju dana, svesni su da ishod prethodnog meča ne slika pravi odnos kvaliteta dva tima.

- Fradi je kreativan, brz u tranziciji. Krećemo od nule i siguran sam da nas neće opustiti rezultat iz prvog meča. To naglašavam, jer smo fokusirani da podignemo nivo igre i discipline. Ne mogu da pričam o taktičkim detaljima, ali možemo bolje. Tačno znamo šta treba da radimo kada budemo prokativni i kako da se ponašamo kada u nekoj zoni izgubimo loptu. To svaki dan ispravljamo i trudimo se da dođemo do perfekcije - poručio je Miloš Milojević.

Za Milojevića nema dileme, pobeda je jedino o čemu misli, pa je na pitanje "da li bi ga zadovolji remi", odsečno odgovorio:

- Ne, ne, ne… Nikako se ne bih zadovoljio bodom. Nije to u mom karakteru, ni u karakteru igrača koje vodim. Poštujem Ferencvaroš, pripremamo se maksimalno ozbiljno, znamo da će biti drugačija utakmica, ali sa remijem se ne zadovoljavam. I kada se igram sa sinom ne mogu da pristanem da bude 0:0.

Dobra vesti podelio je Milojević dan pred utakmicu, da će biti na "slatkim mukama" kada je sastav u pitanju jer su mu svi igrači na raspolaganju.

- Situacija je dobra, rekoh da Bukari trenira kao i ostali, sve dileme rešim obično do dan pre utakmice, zasad je tako bilo. Nadam se da je tako i nadalje, nisu to lake odluke, ali imamo dva dobra, a negde i tri dobra igrača na istoj poziciji.

I Fradi će biti jači za jednog od svojih udarnih aduta, Eldara Ćivića, najboljeg asistenta mađarskog prvenstva.

- Odlično sam upoznat sa kvalitetima Ćivića, pratio sam ga i ranije, pošto sam trenirao neke reprezentativce Bosne i Hercegovine. Znam šta im on sve donosi. Međutim, možda nam tu njihov šef sprema iznenađenje, na toj poziciji. Videćemo… Mi moramo sve to da onemogućimo, da ne pravimo jeftine faulove u opasnoj zoni, da igramo izvan naših 16 metara. Prekidi su stvar koncentracije. Očekujem da oni budu agresivniji, u Beogradu su možda bili mirniji, jer im je bod odgovarao. Sada će želeti pobedu, ali oni ne menjaju stil.

Stadion Ferencvarosa

Foto: Telegraf

Na pitanje kakvu utakmicu očekuje sutra u odnosu na meč u Beogradu, Milojević je rekao:

- Možda manje nekih stvari koje nisu bile na nivou, a koje mogu biti, sa naše strane. Fokusirani smo da podignemo nivo discipline, ne mogu o taktičkim detaljima ipak ovde... Osnovne stvari koje možemo dići na viši nivo i detalji koji su usmereni ka protivniku, kad smo proaktivni prem ma rivalu. Ispravaljamo neke stvari, trudimo se da ih dovedemo do savršenstva.

Pomenuo je Milojević, na konstataciju novinara, i neke minus faze iz prvog meča, odnosno golu Ferencvaroša u trenucima kada je Zvezda igrala sa trojicom štopera.

- U tom intervalu smo bili jako pasivni. Desilo nam se da nam levi bok brani najistureniji Katai. Mi tačno znamo kako želimo da igramo. I ja i momci, ali to je nekada perfektan svet Pepa Gvardiole. Pa i on odigra bez golova protiv Kopenhagena. Nije stvar u tome u kojoj formaciji igrate već sa koliko energije nastupate u svakom trenutku.

Na kraju, pitanje za Milojevića je bilo da li bi možda mlađani Mijatović, koji tek što je potpisao profi ugovor, mogao da debituje.

- Naravno da postoji, on je jedan od 23 igrača koji su u sastavu i svako ima šansu da igra. Imamo planov a, b i c, ali utakmica ode nekad u drugom smeru. U DNK Zvezde je da igra sa mladim igračima kao Strahinja što je iskoristio, i na njima je odgovornost da ne polete, i na vama novinarima da ih ne vinete u vasionu, jer kad mnogo polete pad je uvek bez padobrana. Važno je da rade, a šansa će doći kad je bude zaslužio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    12. oktobar 2022 | 22:40

    Sleduje debakl u Mađarskoj. Ne zato što će potceniti Mađare, nego zato što su Mađari potcenili Zvezdu ali od 60 minuta sve je postalo kristalno jasno. Zvezda pola sata faktički nije mogla da dođe do lopte. Tako će 100% Mađari igrati celu utakmicu i to je nerešiv problem za ovu Zvezdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA