≫ 

Partizanov tim za Keln: Petrić se vraća oprobanom receptu

Trener crno-belih očejuje teži meč nego u Nemačkoj i veruje da ima spreman odgovor rivalu i u revanšu

  • 3
FK Partizan Sasatav Foto: Telegraf

Divila se ovdašnja, ali i evropska javnost protekle sedmice Partizanu, jer je uspeo da šokira Keln (1:0) na gostujućem terenu i učini 50.000 navijača "jarčeva" zabrinutim, urušavajući raspoloženje i u sastavu trenera Stefana Baaumgarta i na tribinama, koje je za posledicu potom imalo i težak poraz nemačkog tima u prvenstvu (5:2). Otuda će četvrti meč grupe D Lige konferencije doneti verovatno još veći izazov za crno-bele, koji se nadaju da bi bodom ili sva tri bili nadomak cilja u pomenutom takmičenju - evropskog proleća drugu godinu zaredom.

Svestan je Gordan Petrić da će revanš sa Nemcima biti daleko teži prošlonedeljne utakmice, da je rival u teškom momentu posle dva poraza upravo od crno-belih, a potom i od Borusije Menhengladbah u Bundesligi, te da su i igrači i stručni štab Kelna na čelu sa Baumgartom pod velikim pritiskom tamošnje javnosti i da će verovatno baš u Beogradu potražiti svetlo na kraju tunela.

Zato je u minulom prvenstvenom meču sa Voždovcem odmarao Aleksandra Filipovića, Svetozara Markovića i Hamidua Traorea, a od 60. minuta je promenio i kompletnu navalu – Natha, Dijabatea, Meniga i Rikarda kako bi igrači ostali sveži za novu "trku" sa Nemcima.

Trener crno-belih je na konferenciji za medije i sam priznao da je uspeli eksperiment sa Andrijom Pavlovićem, kao drugim napadačem na "Rajn Energi" areni bio više plod improvizacije, zbog činjenice da nije mogao da računa na Kristaijana Belića i Ljubomira Fejsu, ali da u drugom meču ipak ima mogućnost da se "vrati korenima" i sistemu u kome se tim najbolje oseća (4-2-3-1). Jasno je Petrić aludirao na povratak Belića u sastav, jer Fejsa usled povrede lože svakako neće moći da pomogne ni ovoga puta.

FK Partizan Sasatav Foto: Telegraf

Sa tom spoznajom, ostala je još samo možda mala dilema u izboru desnog beka, što će svakako zavisiti i od plana utakmice – napasti rivala (prednost ima Marko Živković) ili čekati tranziciju kao u prvom duelu (onda prednost Aleksandru Filipoviću), tim pre što su upravo po bokovima igrači Kelna i pravili najveće probleme crno-belima na svom terenu.

Pod pretpostavkom da će Partizan najpre voditi računa da sačuva svoj gol pod naletima izuzetno spremnih igrača Kelna, poslednja linija tima, ispred golmana Aleksandra Popovića, trebalo bi da činje - Filipović, Marković, Vujačić i Urošević.

U tom slučaju, ako se obistini prepostavka o povratku u 4-2-3-1 sistem, Kristijan Belić i Hamidu Traore bi trebalo da “osiguraju” defanzivce kao tandem zadnjih veznih i omoguće lagodniju poziciju Bibarsu Nathu u kreiranju igre.

Izraelac bi u tom slučaju bio pomeren nekoliko metara unapred, u odnosu na prvu utakmicu i zadatak će mu biti da pronađe “rupe” u odbrani rivala i razigra krilne napadače Fusenija Dijabatea (desno) i Kvinsija Meniga (levo), odnosno Rikarda Gomeša kome je ove sezone “namestio” bar 70 odsto golova.

U zavisnosti od razvoja meča i rezultata, Petrić bi sa klupe imao rešenja u Andriji Pavloviću, Patriku Andradeu, Samedu Baždaru, Lutovcu, pa i mladom Terziću koji se proteklog vikenda upisao u strelce i deluje da je u dobrom igračkom momentu.

Video: Petrić potvrdio Rikardove reči: On je to rekao i tako će i biti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA