≫ 

Moderan, akustičan, neprijatan za goste: Na ovom stadionu Zvezda traži novu pobedu protiv Fradija

Stadion narednog rivala Zvezde zaslužuje sve pohvale

  • 0

Uzimajući u obzir važnost utakmice, kao i atmosferu koju navijači Ferencvaroša prava, nema sumnje da Crvenu zvezdu u četvrtak od 21 čas čeka paklena atmosfera na "Groupama Areni".

S druge strane, jasno je da ce crveno-beli imati sve uslove da uživaju u samoj igri s obzirom na to da je stadion Ferencvaroša iz grupe onih novije izgrađenih i pruža sav komfor i za fudbalere i za same navijače.

Izgradnja je trajala nešto više od godinu dana i završena je u avgustu 2014. kada je Fradi odigrao prvi zvaničan meč protiv Čelsija u sklopu Lige šampiona. Ostaće upamćeno da je prvi gol na novom zdanju delo Zoltana Gere, mada su Plavci na kraju preokrenuli i slavili sa 2:1.

"Groupama Arena" koštala je 53,3 miloona dolara, kapaciteta je 22.000 kada su u pitanju fudbalske utakmice pos okriljem FIFA i UEFA, a izgrađena je na mestu nekadašnjeg stadiona Ferencvaroša koji je nosio naziv "Albert Florijan" još od 1919. godine.

Stadion Ferencvarosa Foto: Telegraf

Pomenuti stadion je nadograđen od 1971. do 1974. godine, dok rekonstrukcija nije bila moguća i 2012. donešena je odluka sa se stari sruši i sagradi novi. Zanimljivo je i to da je tokom izgradnje, na mestu gde je na zidinama srušenog stadiona nicala "Groupama Arena", pronađena granata kalibra 82 mm. Vlasti su tada rekle da je u pitanju granata sovjetskog bacača koja potiče iz Drugog svetskog rata.

Radovi nisu zaustavljeni, samo su privremeno usporeni sve dok se granata nije izvadila i prevezla na sigurnu lokaciju.

"Groupama Arena" potpada pod četvrtu kategoriju stadiona na kom mogu da se igraju i UEFA i FIFA takmičenja mlađih kategorija do 20 godina.

U nastavku možete pogledati fotografije stadiona na kom će Zvezda u četvrtak veče gostovati u sklopu 4. kola Lige Evrope:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA