≫ 

"Karta 70 evra?!": Bajernovi navijači, uz psovku, poslali poruku za urednike "modernog fudbala"

Fanovi Bavaraca ne ćute

  • 2
navijači bajerna u Plzenju foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Bajerna deklasirali su Viktoriju Plzenj 4:2 u meču Lige šampiona u Češkoj. Bila je to još jedna demonstracija sile Bavaraca o čemu svedoči i činjenica da su već u 35. minutu imali 4:0 na svom kontu, pa je jasno i na osnovu rezultata koji je potom usledio, da je sve kasnije bila rutina i popuštanje papučice sa gasa, da Česi ne bi totalno stradali.

Ono što je, osim dominacije Nagelsmanovog tima, bilo uočljivo tokom utakmice je i proređena navijačka tribina za gostujuće navijače kojih je bilo nekoliko stotina, dakle manje nego inače za mečeve elitnog ranga.

Razlog je - bojkot!

Oni koji su pristigli na stadion su stav čitave tribine jasno istakli na ogradi svog sektora: "70 evra, je*ite se".

Navijači Bajerna su razočarani cenama ulaznica u Ligi šampiona, ljuti su i nezadovoljni, karte su skupe čak i za nemačke standarde, i nije im prvi put da na ovakav način reaguju na negativne pojave u modernom fudbalu. Njihov glas i poruke kroz transparente na samoj tribini su već dobro poznati deo njihovog delovanja ne samo u fudbalu nego i na šire pojave u društvu.

navijači bajerna u Plzenju foto: Tanjug/Ap

Nedavno su, na meču Bundeslige, protestovali i posle tragedije na stadionu u Indoneziji gde je, posle tamošnjeg derbija, poginulo više od 100 navijača posle stampeda i upotrebe suzvca od strane policije.

- Pamtite mrtve na Kanjuruhanu - pisalo je na transparentu "u kopu" navijača Bajerna povodom katastrofe i crnog dana za sport, fudbal i Indoneziju.

Poznata je i njihova opredeljenost ka pravima LGBT populacije, zastave duginih boja su redovni kolorit tribine najvatrenijih navijača, i retki su u ultras svetu koji im daju podršku.

- Zajedno protiv homofobije - poruka je Bavaraca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    13. oktobar 2022 | 14:19

    Pazi licemjernih švaba. Posto su ulaznice kod njih,skuplje?! Kada se daju pare za njihov omiljeni klub tada je uredu i karta od 100€

  • Kod njih je jeftinije 😀

    13. oktobar 2022 | 17:05

    U minhenu karta bila 45e,utakmica bayern-zvezda...2019..to je kao sad 100e

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA