≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Sve o meču Partizan - Keln: Petrić izvodi novih startnih 11 u odnosu na Nemačku, oprez zbog sudije

Vreme čitanja: oko 6 min.

Svesni su u Humskoj da će revanš biti teži od duela na “Rajn Energi” areni, ali žele da pokažu da uspeh sa gostovanja nije bio slučajnost

  • 5
Partizan, Keln Ilustracija: Telegraf

Kada je Partizan početkom avgusta eliminisan od AEK iz Larnake, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, mnogi navijači crno-belih su tada zažalili i pomislili da su sezonu ranije možda bili pomalo i nepravedni, previše kritični prema tadašnjem treneru i igračima koji su posle nekoliko godina epizodnih uloga obezbedili evropsko proleće.

Promene su tada došle kao logičan sled okolnosti, a Gordan Petrić je u kratkom roku uradio toliko toga dobrog sa istom ekipom koja je pre samo dva meseca nipodaštavana, da se pristalicama kluba iz Humske ponovo cakle oči i očekivanja su ogromna, pogotovo posle prošlonedeljne senzacije – pobede nad Kelnom u gostima.

Taj “skalp” najboljeg tima u grupi D Lige konferencije doneo je talas euforije na kome “jaše” crno-bela populacija pred današnji revanš na domaćem terenu, verujući da je prava prilika da se upravo preko Nemaca zakorači u drugu fazu i pošalje još jedna ozbiljna poruka fudbalskoj Evropi.

Petrić, u odnosu na prvi meč, ima nešto bolju kadrovsku situaciju, ali je, kako je i sam napomenuto, svestan da Partizan ovoga puta očekuje daleko teža utakmica, jer se Keln “opekao” verujući da je favoritu dovoljno samo izaći na teren i da će pokušati da “vadi kestenje iz vatre” upravo u Beogradu.

Kakav ishod očekujete na meču Partizan - Keln?

Glasajte

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Duel između Partizana i Kelna se igra od 18.45 časova, uz direktan TV prijenos na Areni Sport Premium 1 i RTS. Valja napomenuti da će u ovom meču severna tribina stadiona u Humskoj biti zatvorena, jer gostujući navijači imaju zabranu gostovanja usled nereda na meču sa Nicom, dok su crno-beli kažnjeni delimičnim zatvaranjem tribina (6.000) takođe zbog propusta u organizaciji utakmice sa Francuzima.

Ko sudi utakmicu?

Izraelski sudija Roj Rajnšrajber deliće pravdu u revanšu Partizana i Kelna, a pomoćnici će mu biti zemljaci David Biton, Sađ Mecamber i Erez Papir.

Rajnšrajber (42) je poznat kao sudija koji voli da pokazuje žute kartone, a u prošlosti je već sudio crno-belima, ali i Crvenoj zvezdi i reprezentaciji Srbije.

Izraelac je Partizanu delio pravdu u revanš utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona 2017/18 protiv Budućnosti u Podgorici. Meč je završen bez golova, a klub iz Humske je prošao dalje zbog pobede u Beogradu 2:0.

Potom je marta 2021. sudio duel Azerbejdžan - Srbija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo (1:2). A u oktobru je određen za prvog arbitra meča Lige Evrope između danskog Mitjilenda i Zvezde (1:1).

Zdravstveni bilten?

Kristijan Belić Foto: MN Press

Rekosmo već u uvodu da trener Petrić ima nešto bolju kadrovsku situaciju u odnosu na prvu utakmicu, jer se u postavu vraća Kristijan Belić, koji je u Nemačkoj odrađivao crveni karton zarađen na utakmici sa Slovackim u Češkoj. Ipak, ni ovoga puta stručni štab neće moći da računa na Ljubomira Fejsu koji je povredio ložu protiv Vojvodine i nije dovoljno spreman za utakmicu jakog intenziteta.

Sa druge strane, trener Kelna Stefan Baumgart već duže vreme ne računa na Čabotam, Hektora, Olesena, Limniosa, Andersona i Lamperlu, a najveći udarac je stigao je u derbiju sa Borusijom Menhengladbah proteklog vikenda kada se povredio jedan od najboljih igrača tima – Dejan Ljubičić. Ipak, nemački tim ima mnogo kvalitetnih igrača i to verovatno neće uticati ni na intenzitet, niti na način igre.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Ako “merimo” samopouzdanje i igrači momenat – Partizan je možda u najboljem trenutku od početka sezone. Crno-beli su pod Petrićem neporaženi u dosadašnjem takmičenju u prvenstvu i Evropi, a karakter im je dodatno očvrsnuo pobedema u derbiju sa Vojvodinom, te pomenutim Kelnom u gostima, dok je između dva meča sa Nemcima zbrisan Voždovac. Dakle, pitanje je samo “kada, ako ne sada”?

Keln od početka sezone ima “sarene” rezultate u svim takmičenjima, ali je u poslednje dve utakmice primetno da tim Stefana Baumgarta nije na pravom nivou. Prvo ih je Partizan “zaključao” na “Rajn Energi” areni, da bi potom u lokalnom derbiju doživeli debakl protiv Borusije Menhengladbah (5:2). Igrači i trener su pod velikim pritiskom tamošnje javnosti, ali se u svakom slučaju ne treba opuštati, jer, kako naš narod kaže: “ranjena zver je najopasnija”.

Glavni aduti na terenu?

FK Partizan, Bibras Natho, Bibars, Rikardo Gomeš Foto: MN Press

Okosnicu Partizanovog napada čine internacionalci, čiji doprinos u rezultatima crno-belih je zaista i najveći. Trenutno je “prva violina” Bibars Natho koji se vratio u formu iz mandata Sava Miloševića i pokazuje da je klasa od igrača. Prate ga brza krila Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig, te napada Rikardo Gomeš sa takođe velikim uticajem na igru. Ne treba zapostaviti ni defanzivce crno-belih, jer su upravo oni (Svetozar Marković) doneli rezultat u Nemačkoj, pošto su na gotovo svakom prekidu bili velika opasnost za Baumratov tim,

Za razliku od crno-belih, koji nemaju toliko širok igrački kadar, Keln ima gotovo dva tima podjednako dobrih, fizički izuzetno spremnih fudbalera. Napadači Dic, Tiges, krila Adamjan, Kajnc, vezisti Duda i Huseinbašić iz drugog plana, bočni Šindler i Pedersen, zatim Ut, Maina... Sve su to igrači koji su izuzetno pokretljivi i mogu da budu opasni u svakom momentu.

Koliko novca i koeficijenata je u igri?

FK Partizan, Grobari, stadion Foto: Telegraf

Pobeda u grupnoj fazi donosi 500.000 evra, dok se remi vrednije sa 166.000 evra, tako da će crno-beli imati i finansijski motiv na ovom meču. Kada je u pitanju klupski koeficijent, crno-beli su plasmanom u grupnu fazu Lige konferencija dobili 2.500 bodova, koje su morali da brane i odbranili su ih definitivno posle meča u Kelnu.

Takođe, mogu crno-beli da poprave i nacionalni koeficijent, koji je bitan da ostanemo u igri za 11. mesto i imamo direktnog učesnika Lige šampiona, kao i drugog u kvalifikacijama. Tu pobeda donosi 500 bodova, a remi 250 bodova.

Srbija je nakon prošlog četvrtka učvrstila 11. mesto kada su i Zvezda i Partizan zabeležili pobede.

Šta kažu kladionice?

Baš kao i u prvom meču u Nemačkoj, Keln je favorit u duelu sa Partizanom, s tim da ovoga puta kvote na gosta nisu tako izražene. Ovoga puta, crno-belima se daju šanse, pa je kvota za uspeh Petrićevog tima 3.05, remi se vrednuje sa 3.30, a poneda “jarčeva”- 2.50. Podsetimo, pre sedam dana kvota na pobedu Partizana na “Rajn Energi” areni je iznosila 7.50, na Keln – 1,50.

Reč trenera

Video: Petrić potvrdio Rikardove reči: On je to rekao i tako će i biti

Gordan Petrić (Partizan):

- Keln igra direktan fudbal, bili su i tamo ofanzivni, imali smo i tamo problema. U revanšu nam je zadatak da njihove vrline smanjimo na minimum. Moj posao je da pripremim igrače, sutra moraju da daju pun gas, pa ćemo videti šta će biti. Imamo šansu da budemo bliži proleću pobedom ili remijem, ali ne opterećujem igrače sutra da je nešto pod moranje. Biće sutra pun gas, pa ko može, može.

Stefan Baumgart (Keln):

- Prošle nedelje Partizan je ugrabio ceo plen. Postigli su rani pogodak, dobro se postavili i čekali prilike iz kontranapada. Nadam se da će se utakmica sutra malo više otvoriti, da će biti više prostora i da će oni zaostajati od starta. Imamo plan, pokušaćemo da ga sprovedemo u delo za 90 minuta i da pobedimo. Raspoloženje je dobro, nepromenjeno. Nije bitno da li smo pobedili utakmicu ili smo izgubili. Uvek se postaramo da uradimio celokupnu analizu sa stručnim štabom. Nema svrhe da se osećamo mizerno i jadno jer smo izgubili prvu utakmicu. Sve je to fudbal.

Očekivani sastavi

FK Partizan Sasatav Foto: Telegraf

Partizan (4-2-3-1): Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Traore, Belić, Dijabate, Menig, Natho, Rikardo

Keln (4-2-3-1): Švabe, Šindler, Kilijan, Soldo, Pedersen, Huseinbašić, Martel, Adamjan, Kajnc, Duda, Tiges

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    13. oktobar 2022 | 13:43

    Ako je sudija lak na žutim kartonima, a jeste. Ako će Belić igrati, a hoće. Onda računajte da do tridesetog minuta dobijamo crveni karton.

  • 1389

    13. oktobar 2022 | 14:43

    U sred Beograda duel katolika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA