≫ 

Zvezda poražena u Budimpešti: Crveno-belima voz za Evropu počeo da odmiče, Ferencvaroš se gorko revanširao!

U komšiluku znantno umanjene šanse za evropsko proleće

Fudbaleri Crvene zvezde nakon četvrtog kola grupe H Lige Evrope imaju znantno manje šanse da se domognu nokaut faze nakon što su poraženi sa 2:1 od Ferencvaroša u Budimpešti.

Zvezda u poslednja dva kola na ništa drugo ne bi smela da pomisli osim na pobedu, a i ukoliko bi slavila kući protiv Trabzona i u gostima Monaku, morala bi da prati stalno onaj drugi meč u grupi.

Prvi ide u osminu, a drugi u 1/16 finala Lige Evrope, dok se treći seli u Ligu konferencija. Četvrti neće dočekati evropsko proleće.

Sada, tim sa Marakani ima tri boda, Monako i Trabzon po šest, a Ferencvaroš je ovom pobedom sebi širom otvorio vrata osmine finala Lige Evrope, jer je već sakupio devet bodova.

Na trenutke se činilo da Zvezda nema plan, a na trenutke su se dešavale greške i propusti koji su dopustili Ferencvarošu da znantno ugasi evropsku vatru koja je tinjala pre sedam dana na Marakani.

Nije tim iz Ljutice Bogdana ostao bez šansi, ali više nema mesta za grešku i to će biti đavolski teško da se iz glave prebaci u noge.

Fudbal Liga Evrope Ferencvaroš Crvena Zvezda Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Zakariasen je bio taj koji je iskoristio indolentnost Zvezdine odbrane. Ofanzivac Ferenca je u 23. minutu tukao sa nekih osam-devet metara, golman Milan Borjan je to odbranio, ali je dobio priliku za popravni gde nije bilo oklevanja. Mađari su tada poveli i krunisali poluvreme koje je bilo jasno bolje za njih.

Već u prvom minutu drugog dela igre, Aleksandar Pešić je primio loptu na rubu kaznenog prostora, tukao i poslao loptu u mrežu, ali... VAR je reagovao i opomenuo glavnog sudiju koji je zatim dosudio igranje rukom napadača crveno-belih.

Ipak, u 55. minutu dolazi snop svetlosti u vidu Stefana Mitrovića koji je sa centra povukao sa leve strane loptu i stigao skroz do pred golmana Ferencvaroša, a zatim fino otvorio desnu nogu i od stative pogodio za 1:1.

Fudbal Liga Evrope Ferencvaroš Crvena Zvezda Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Malo je ta nada trajala, malo je taj priključak bio na snazi, jer se ponovo desila jedna malokrvnost u odbrani koji je doneo Mađarima pobedonosni pogodak.

Centrirao je u 61. minutu Paška, a Sami Mae je nadskočio levu stranu defanzive Zvezde, sa leve stative poslao loptu u dijagonalni ćošak za 2:1.

Trudila se Zvezda, ponegde bila i srećna što nije otšilo na +2, ali je pokušavala do samog kraja. Nije bilo efektivnosti i anarhija koja je u jednom momentu zavladala nije donela prevelike poremećaje u rezultatu.

Mladi Jovan Mijatović je dobio priliku u 82. minutu, imao je jedan udarac koji je otišao tik pored desne stative, ali Zvezdi nije više ostalo prostora za balans.

TOK MEČA

90+2. minut - Šansa za Jovana Mijatovića! Zamalo je bio neprecizan sa distance, lopta je prošla tik pored desne stative. Još tri minuta je do kraja meča.

86. minut - Kakva kardinalna greška koja je mogla da zaključi ovaj meč... Zvezda trenutno napada i brani se na jedan ne baš ortodoksan način. Anarhično je sve na terenu i crveno-beli svim silama sada pokušavaju da dođu makar do boda.

81. minut - Evo sada jednog hrabrog poteza: Nova Zvezdina devetka, mladi Jovan Mijatović, ušao je u igru i pokušaće da iskoristi debi i ovo ozbiljno poverenja terena Milojevića. Van igre su Kanga i Dragović, a uz Mijatovića je na terenu Milunović.

74. minut - Odlična prilika za Mitrovića! Najagilniji igrač Zvezde se ponovo našao u prilici, posle jednog glavometa je uhvatio volej koji je otišao tih iznad prečke.

67. minut - Ponovo crveno-beli izgledaju malokrvno. Taj drugi pogodak je promenio ritam i sada je pod hitno pojačavanja ritma Zvezde.

61. minut - PONOVO VODI FERENCVAROŠ... Izjednačenje je bilo na snazi samo šest minuta, a onda je stigao jedan centaršut koji je trajao kao večnost. Paška je poslao loptu, a Sami Mae je sa leve stative zakucao loptu glavom u suprotni ugao.

55. minut - GOOOOOOL! ZVEZDA PORAVNAVA! Kakva kontra u dva poteza. Stefan Mitrović je od centra dao sebi for i dotrčao sa leve strane skroz do gola Ferencvaroša, a onda prelepo otvorio desnu nogu i od desne stative smestio loptu u mrežu. Sada je 1:1 u Budimpešti!

51. minut - Preživela je Zvezda... Jedan nesrećan slučaj je mogao da je pošalje na -2. Mae je šutirao sa 15 metara, u bloku je bio Dragović, a od njegove noge je lopta dobila felš i lob koji je završio na levoj stativi.

46. minut - PONIŠTEN GOL ZVEZDE! Aleksandar Pešić je primio loptu na ivici kaznenog prostora, poslao loptu iza leđa golmana, ali je VAR soba reagovala i ukazala sudiji da je bilo igranja rukom. Na usporenom snimku, jasno se videlo da je odluka bila ispravna i Ferencvaroš ostaje u prednosti.

45+3. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA U BUDIMPEŠTI. Zvezda će sa minusom na pauzu, a imaće Milojević o čemu da priča sa svojim izabranicima.

42. minut - Serija prekida u korist mađarske ekipe, a nakon svega je lopta završila na "krovu" mreže Zvezdinog gola.

37. minut - Kanga je šutirao sa preko 30 metara, ono njegovo, odavno poznato. Ovoga puta to nije bilo ni blizu opasnosti za domaćina.

32. minut - Serija faulova crveno-belih defanzivaca. Ne uspeva Ferencvaroš ponovo da probije, ali ni Zvezda da uzvrati posle primljenog gola.

27. minut - Veliki hendikep za srpskog šampiona. Seku Sanogo neće moći da nastavi susret zbog povrede, tako da je morao Milojević da menja i sada u igri vidimo Kingsa Kangvu.

24. minut - GOL... VODI FERENCVAROŠ PROTIV ZVEZDE. Stigao je centaršut na koji je reagovao Kristofer Zakariasen. Šutirao je igrač mađarskog tima, Borjan je odbranio prvi put, ali je isti igrač ponovo natrčao pored ukopanih štopera crveno-belih i iz drugog puta zakucao loptu u mrežu.

21. minut - Žuti karton za Erakovića. Štoper Zvezda je video da će ispasti, pa je sprečio eventualnu kontru i dalje komplikacije faulom.

15. minut - Šteta! Ovo je mogla da bude velika prilika, ali Pešić nije uspeo kompletno da se okrene nakon prijema lopte na nekih sedam metara od gola. Postojala je bojazan da se možda povredio prilikom manevra, ali je nastavio sa igrom.

11. minut - Sada se Zvezda u potpunosti oslobodila, prebacila težište na polovinu domaćeg kolektiva i jednim centaršutom umalo stvorila gadne probleme. Tas na vagi je sada na sredini.

8. minut - Bila je potrebna jedna greška, jedna loša duga lopta i hvatanje Borjana kako bi se umirio ovaj talas Ferencvaroša koji je silovito krenuo.

4. minut - Vatreno od samog starta. Zapretila je Zvezda, ali je zato u četiri minuta bila i te kako dva puta ugrožena. Domaćin je stigao do samog peterca nošen sjajnom atmosferom na svom stadionu, ali nije uspeo da stavi Borjana na muke.

1. minut - MEČ U BUDIMPEŠTI JE POČEO!

SASTAVI

Ferencvaroš: Dibuš - Paška, Mae, Knoster, Botka - Bešić, Vešei - Gojak, Zakariasen, Traore - Mae.

Crvena zvezda: Borjan - Rodić, Dragović, Eraković, Gobeljić - Sanogo, Kanga, Mitrović, Ivanić, Katai - Pešić.

PRE MEČA

Zvezda je pre samo sedam dana trijumfovala sa 4:1 protiv Mađara i tako se u potpunosti vratila u trku za nokaut fazu drugog po znazi evropskog takmičenja.

Trend pobeda se nastavio u domaćem prvenstvu protiv Spartaka iz Subotice (3:0), a i Ferencvaroš je bio uspešan u mađarskom šampionatu savladavši Debrecin sa 2:0.

Trener crveno-beli Miloš Milojević imaće, za razliku od susreta u Beogradu, na raspolaganju Osmana Bukarija i Nemanju Milunovića, tako da će sastav biti kompletan.

Sa druge strane, četiri povređena igrača, čak tri prvotimca iz prvog meča (Vingo, Nguen i Laiduni), tako da ćemo videti kako će domaćin kombinovati ovog puta.

Ferenc i Monako, pre ove runde, imaju po šest bodova, dok su Zvezda i Trabzon na po tri boda.

Video: Na ovom stadionu Zvezda igra sa Ferencvarošem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    13. oktobar 2022 | 23:14

    Kaže Rade Bogdanović "bilo bi me sramota da se prošetam Beogradom zbog kupovine Kulibalija"....

  • marko

    13. oktobar 2022 | 23:09

    Gde je sad Terzic da nam objasni prelazni rok sto se tice napadaca?

  • majda

    13. oktobar 2022 | 22:44

    Zar stvarno postoje ljudi koji vjeruju da je opajdara neki kao bitan klub.obican mali drzavni stetocina koji uglavnom sluzi za sprdacinu po terenima gdje nema svojih sudija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA