≫ 

Rikardo za Telegraf: "Pokazali smo da imamo kvalitet, idemo na pobede i protiv Nice i Slovacka"

Napadač je pričao o utakmici protiv Kelna, ali se dotakao i narednih mečeva

  • 0

Fudbaleri Partizana su bili siloviti na svom terenu protiv Kelna u 4. kolu Lige konferencija i slavili su sa 2:0. Prvi gol na meču je bio delo Fuseni Dijabatea, dok je drugi pogodak bio u režiji Rikarda Gomeša, koji je posle meča istakao za Telegraf da je presrećan zbog njega.

Rikardo je već navikao navijače na golove, to nije ništa novo, pa čak i kada se to uradi protiv ekipe koja dolazi iz neke od najboljih liga na čitavom svetu.

- Zadovoljan sam pobedom, zaslužili smo i igrali smo veoma dobro, kako ovde, tako i u prvoj utakmici. Mislim da smo u obe utakmcie zaslužili pobedu - počeo je svoj razgovor Rikardo, da bi se potom osvrnuo i na pogodak koji je došao na startu drugog poluvremena.

- Za napadača je uvek bitno da postiže golove, nije bitno protiv koga. Osećate se mnogo bolje kad postignete golove. Oni dolaze iz Bundeslige, pokazali smo da smo na istom nivou kao oni - ističe Rikardo.

Partizan je uistinu u obe utakmice pokazao i te kako da poseduje kvalitet i da može da igra protiv najboljih ekipa. Rikardo je zbog toga istakao da je znao šta ih čeka, da je znao koliko će teško biti.

- Znali smo da nije lako igrati protiv ovakvog tima koji dolazi iz Budneslige, pošto znamo koliko je jako takmičenje. Ali pokazali smo klasu, pokazali smo da možemo da igramo na veoma dobrom nivou. Mi imamo kvalitet u timu. Kada gurnemo sebe do limita, onda imamo ovako nešto.

Ovom pobedom je Partizan došao na korak od plasmana u nokaut fazu i od obezbeđivanja evropskog proleća.

- Ovo je veoma veliki stepenik, ali imamo još dve utakmice. Nastavićemo da se borimo do kraja za to kvalifikovanje - kaže Rikardo, koji je potom izjavio i da će Partizan u naredne dve utakmice protiv Nice i Slovacka ići na pobede.

- Isti mentalitet, idemo na tri boda. Znamo da će biti teško, kao što su bile i ove dve. Ali sa ovakvim mentalitetom ćemo biti blizu toga da "uzmemo" ono što želimo.

Za kraj, Rikardo je istakao i da vlada izuzetno dobro atmosfera u ekipi posle neverovatne serije pobede, ali i vrhunskih igara koje je Partizan pokazao u poslednje vreme.

- Uvek je najbolja kavka može biti. Tako je u poslednjim utakmicama, igramo dobro. Svi mogu videti da imamo samopouzdanje i da smo u dobrom raspoloženju. Kada pobedite, samopouzdanje je visoko, svi su srećni. Ako nekad ne pobedite, to je normalno, nekad izgledamo drugačije u svlačionici. Ali to je fudbal.

Video: Fejsa: Na dobrom smo putu, ali nije sve gotovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA