≫ 

Bez UEFA, bez pomoći države: Hrvatski klub se pohvalio novim najmodernijim stadionom

Osijek će uskoro na novom "Pampasu" igrati svoje mečeve

  • 6
stadion osijeka Foto: facebook/nk osijek

Hrvatski fudbalski klub Osijek uskoro će se preseliti na novi stadion koji "preti" da postane najmoderniji u ovom delu Evrope, u Hrvatskoj je postavio standarde kada je ovaj tip objekata u pitanju, a radovi na "Pampasu" pored Drave su pri smaom kraju.

Prvi čovek Uefe Aleksander Čeferin ponudio je svojevremeno i pomoć u izgradnji stadionske infrastrukture u Hrvatskoj, nedavno je i portparol Vlade najavio izgradnju novog stadiona u Zagrebu - međutim sva ta logistika nije bila potrebna Osijeku koji ima svoje fondove. Mađarske.

- Uefini fondovi i pomoć države, međutim, Osijeku nisu bili potrebni za najveći infrastrukturni iskorak u klupskoj istoriji - pišu Hrvati o najvećem projektu kluba.

Dugo vremena u Osijeku nešto se nije u toj meri iščekivalo i izazivalo takvu znatiželju koliko "fudbalski grad" koji niče na 15 hektara uz desnu obalu Drave. Nakon što su radovi započeti pre četiri godine, pa stali neko vreme, napredak je postao rapidan.

Gradilište je u četvrtak obišao glavni klupski sponzor, biznisemn i bivši mađarski političar Lerinc Mesaroš.

Iz kluba je saopšteno da je Mesaroš obišao spoljni prsten i unutrašnjost stadiona, pregledao detalje vezane uz unutrašnje uređenje, a posebno zadovoljstvo iskazao je sadržajima koji će biti namenjeni klupskoj školi fudbala, posebno terenima za trening i uslovima za najmlađe igrače.

Fudbaleri Osijeka i dalje igraju nasvom "Gradskom vrtu", ali je samo pitanje vremena kada će se preseliti u svoj novi dom.

- Stadion i kamp sa sedam pomoćnih terena na Pampasu svakim danom sve više poprima svoj konačni oblik. Istovremeno se radi na spoljnoj fasadi, unutrašnjosti stadiona, tribinama, pomoćnim terenima... A napredak u radovima je čak i na dnevnoj bazi vidljiv golim okom. Uskoro će stadion biti potpuno natkriven, preostalo je još samo povezati jugozapadni i severozapadni ugao sa krovnom konstrukcijom, čime će arena u Osijeku odmah postati jedinstven u Hrvatskoj. Ono što nakon toga sledi je postavljanje travnate podloge - pišu hrvatski mediji koji su obišli gradilište.

Kapacitet stadiona biće 13.003 mesta, severna i istočna tribina već su pokrivene stolicama, a najvećim delom i severna. Uskoro će takođe biti postavljena i dva semafora, svaki površinom veći od onoga koji se trenutno nalazi na južnoj strani "Gradskog vrta", dimenzija devet puta pet metara, a koji će se nalaziti na dijagonalama na jugoistočnoj i severozapadnoj tribini čime će tribine dobiti i svoj gotovo pa konačni izgled.

Predviđeni rok za završetak stadiona i kampa na Pampasu je kraj 2022. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    14. oktobar 2022 | 09:52

    Sličan projekat stadiona TSC Bačka Topola. Orban finansira, mađarski fondovi... Neka, lepo je..

  • @Kiki

    14. oktobar 2022 | 13:00

    Oni rade a naši se hvale. Rezultati su vidljivi.

  • oz

    14. oktobar 2022 | 11:10

    I bez pomoci Madjarske i Orbana😜😜😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA