≫ 

Zvezdi neprijatelj nije potreban!

Jer, crveno-beli su sami sebi najveći neprijatelji

  • 66
FK Crvena zvezda Foto: crvenazvezdafk

Crvenoj zvezdi nije do šale posle poraza od Ferencvaroša u 4. kolu Lige Evrope, gde su šanse za prolazak dalje poprilično umanjene, ali ukoliko bi trener srpskog šampiona Miloš Milojević odlučio ironično da se našali sa svojim momcima onda nema sumnje da bi citirao reči iz čuvenog filmskog klasika "Maratonci trče počasni krug."

I to onaj deo kada Pantelija kaže "Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja", jer je Zvezda ove sezone u Evropi sama sebi bila najgori neprijatelj. Ne rival protiv kog je igrala. Sada Ferencvaroš, a ranije Makabi, Monako i Trabzon.

Crveno-beli su u četvrtak veče protiv mađarskog šampiona pokazali da su sami sebi najgori neprijatelji i da im drugi nije potreban, a sve greške na velikoj sceni ponovo su skupo platili. Oba data gola Ferencvaroša su direktna posledica grešaka Zvezdinog tima. Kod prvog je odbrana, posebno Aleksandar Dragović, ostala ukopana. Kod drugog je Milan Rodić zakazao "za sve pare."

Uostalom, sam Milojević je na konferenciji pogodio samu suštinu.

- Drugi gol neću da komentarišem, jer ne sme da bude opcija da sa 12 metara glavom primimo pogodak. Iskoristili su dva momenta u kojima smo mi "spavali." Defanzivni prekid je karakter ekipe i ne može iz druge linije igrač da skoči sam, to ne sme da se desi ni na treningu, a kamoli na utakmici. Uz dužno poštovanje Ferencvarošu, pobedili smo sami sebe, jer smo primili golove iz naših grešaka i sve prilike su stvorili na taj način, ali ekipa mora da odraste. Na svojim greškama je najteže i veoma bolno učiti, ali mi ni na tome ne učimo - rekao je Milojević u četvrtak veče.

I, stvarno! Zvezda ove sezone nikako ne uči na svojim greškama i to je problem koji je srpskog šampiona najpre doveo u sitiaciju da ne igra Ligu šampiona, a zatim da posle četiri kola u grupnoj fazi LE bude u nezavidnoj situaciji kada je u pitanju bilo kakvo evropsko proleće.

Serija grešaka krenula je još u Haifi, u porazu od 3:2. Kod prvog gola domaćeg tima Milan Borjan nije stigao da izbaci loptu koja je potom došla do napadača Makabija, a ovom nije bilo teško da zatrese mrežu. Zatim je kod trećeg Mirko Ivanić loše reagovao i dozvolio da lopta dođe do Šerija koji je bio neumoljiv.

Greške iz Haife praktično su se duplirale u Beogradu u revanšu. Kod prvog pogotka Makabija najpre je smešan jedanaesterac napravio Slavoljub Srnić, da bi potom Gelor Kanga posle odbranjenog penala Borjana prodao loptu koja je nekoliko sekundi kasnije završila iza leđa kapitena Zvezde.

Borjan je "učestvovao" i kod drugog gola Makabija. Loše je bacio loptu Ivaniću u pokušaju da pokrene kontranapad, ovaj je pogrešio i napravio faul, a iz njega je Milan Pavkov postigao autogol i ostavio crveno-bele bez LŠ.

Prvo kolo Lige Evrpope donelo je meč sa Monakom u kom je Zvezda, po svemu prikazanom, zaslužila da pobedi, Međutim, izgubila je - jer je Slavoljub Srnić sredinom drugog poluvremena nespretno reagovao i napravio penal posle kog je francuski tim dao gol i slavio sa 1:0.

Gostovanje u Trabzonu donelo je novi poraz, ovoga puta onaj od 2:1. Domaćin je poveo u 16. minutu nakon što je Aleksandar Pešić preskočio jednu loptu, a u nastavku akcije Borjan je bio savladan, dok je kod drugog loptu rivalu direkto prodao Gelor Kanga.

- Primili smo oba gola iz naših grešaka, mogao sam i ja da bolje odreagujem kod prvog gola, ali imao sam problema sa polomljenim prstom, pa je bilo straha. Tačno je, pali smo psihički, sve je krenulo naopako protiv Haife. Fizički nismo dobri, kao i ni psihički - priznao je Pešić tada Zvezdine greške.

Činilo se da je Zvezda u prvom meču protiv Fradija uspela da se izdigne i ne pravi te početničke greške koje skupo koštaju klub, ali smo već u Budimpešti ponovo videli da crveno-beli imaju najviše problema sami sa sobom.

Uostalom, fino je jedan navijač najtrofejnijeg srpskog kluba u centru Budimpešte, na dan utakmice, rekao: "Zvezda se najviše pita. Ako odigra na nivou, onda neće biti nikakvih problema." Nažalost po crveno-bele, problemi su i te kako prisutni.

Video: Frka na kraju meča u Budimpešti: Mađari prišli Delijama i zvali ih na tuču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blaki

    14. oktobar 2022 | 18:23

    Prekinute više sa glupostima svi normalni vide da je najveći krivac Mrkela,očajan prelazni rok. Nije doveo bekove,zadnjeg veznog i pravog špica! On je doveo Kulibalija koji ne može da igra ni u našoj drugoj ligi! A pritom je prodao Ohija i Pavkova dan pred derbi! Otkaz koliko juče!

  • struchnyakowsky

    14. oktobar 2022 | 18:43

    zasto niko nema onu stvar da proz8ve upravu i da ih pita zasto niko nije dao ili dobio otkaz zbog : van la para, risairo, dioni, bakajoko, picini, falcineli, bakajoko, azarov,prucov, motika i naravno silja pesic

  • sulejman

    14. oktobar 2022 | 18:35

    Otkaz bre sto pre mrkela i terzic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA