Arsenal ne može da kiksne: Eland Roud ostao bez struje, Arteta "po mraku" pronašao ključ za ostanak na čelu

Tobdžije igraju sjajno, mada se može reći da su danas imali i malo sreće uz brojne greške sudije Kristofera Kavanoa

  • 0
FK Arsenal Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Arsenala igraju fantastično. Više ne moramo ni da ponavljamo da predstavljaju jedne od favorita za osvajanje titule na kraju ove takmičarske godine. Padaju rivali pred Tobdžijama redom, samo je Mančester junajted za sada uspeo da ih zaustavi, a danas je u specifičnim okolnostima na "Eland Roudu" londonski tim upisao novi trijumf - 0:1 (0:1).

Naime, utakmica je bila planirana da startuje u 15.00 časova i odigrano je samo nekoliko minuta, posle čega je došlo do prekida utakmice od oko 30 minuta. Prvobitno su se sudije požalile da im ne rade uređaji za komunikaciju, da bi potom nestala električna energija.

Međutim, čak ni to nije uspelo da poremeti fudbalere Arsenala na "Eland Roudu", pošto su i nakon neplanirane pauze stigli do prednosti zahvaljujući odličnoj akciji Martina Odegarda i Bukaja Sake, koji je loptu smestio u mrežu Lidsa u 35. minutu utakmice.

Ipak, nije moglo bez drame, pošto je Lids imao najbolju šansu da dođe do izjednačenja sa bele tačke u 64. minutu utakmice. VAR soba je pozvala Kristofera Kavanoa da proveri start Vilijama Salibe, a nakon što je došlo do dodatnih konsultacija, sudija se odlučio da dosudi penal.

Uzeo je Patrik Bamford loptu, ali ipak nije mogao da postigne gol, pošto ga je u toj nameri izvrsno sprečio Aron Remsdejl. Pogodio je da će gađati u desnu stranu i odbranio je, ispostaviće se, postavivši tako konačnih i spasonosnih 0:1 za Arsenal.

Ali to nije bio kraj drami. U nadoknadi vremena, Kristofer Kavano je napravio žestoku grešku. Dodelio je crveni karton Gabrijelu i pokazao na belu tačku, ali je na svu sreću usledila reakcija VAR sobe. Ovaj sudija odlučio je da "proguta" ponos i da poništi prethodno donesenu odluku, dodeljujući samo žuti karton fudbaleru Arsenala bez najstrože kazne.

Standings provided by Sofascore

Video: Jednom rukom za rame, a drugom za vrat: Pogledajte u kojoj situaciji je dosuđen penal za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA