≫ 

Realu je i poluvreme dovoljno za ovakvu Barselonu: Benzema i društvo pokazali ko gospodari u Španiji!

Katalonci potpuno nadigrani u najvećem derbiju Španije

  • 4
FC FK Real Madrid - Barcelona Foto: Tanjug/AP

Barsina nedelja iz pakla nastavila se još jednom noćnom morom posle izvesne eliminacije iz Lige šampiona - u nedelju je Ćevijeva ekipa poražena i u najvećem derbiju Španije na terenu Real Madrida, 3:1 (2:0)!

Sve je, u rezultatskom smlislu, u Madridu bilo završeno posle tridesetak minuta, do tada je već Anćelotijev tim konkretizovao dve dobre šanse golovima Benzeme i Valverdea, a gol Ferana Toresa u 83. minutu na drugoj strani jednostavno je stigao prekasno...

Silan napor Barse u smiraj meča, ipak, nije dao rezultata, nije to bilo dovoljno dobro i oštro, Real se odbranio i potom zadao bolan udarac u nadokandi vremena, kada je Rodrigo srušen u kaznenom prostoru i sam izveo penal za konačan trijumf.

Sreća je, takođe, bila faktor "stabilnosti" Madriđana koji su klecali u poslednjih desetak minuta, najviše posle gola Toresa, kada su Katalonci konačno proigrali u skladu sa potencijalom koji poseduju, a koji, iz nekog razloga, do tada nikako nije mogao da ispliva.

"Kraljevski klub" je nastavio seriju utakmica bez poraza, a najvećem rivalu naneo prvi ovosezonski u devet utakmica. Ćavijev tim je do meča sa Madriđanima delovao ubedljivo, nepobedivo, čvrsto, u derbi je ušao sa samo jednim primljenim golom, ali očito da je to bio i privid moći Katalonaca jer dosad nisu naišli na pravi otpor sa druge strane.

Kada je Benzema sa druge strane, situacija se menja iz korena...

Real ostaje u samom vrhu sa učinkom 8-1-0, Barsa je blizu sa 7-1-1 i tri boda manje, ali i sa svešću da je u nedelju dana uspela da prospe sve što je sagradila od početka sezone. Istina, prava borba u Primeri tek joj predstoji.

Barsi, kao što je poznato, gori pod nogama zbog finansijske dubioze i svaki ovakav rezultat, baš kao što je i potonuće u Ligi šampiona, samo još više produbljuje krizu u tom smislu.

Video: Telegraf uhvatio hapšenje Španaca: Otimanje navijača Reala, policija u klinču sa Madriđanima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA