Letos su uzeli titulu i igrali kvalifikacije za LŠ, sada su jedini bez pobede u TOP 4 domaće lige

Teški dani za Cirih

  • 0
FK Cirih Foto: AP/Tanjug

Slavilo se proletos u Cirihu, klub iz istoimenog grada osvojio je titulu prvaka Švajcarske posle 13 godina i puni samopouzdanja najavljivali su kvalifikacije za Ligu šampiona!

Tri meseca kasnije, Cirih je trenutno najgori klub u tamošnjem šampionatu sa samo pet osvojenih bodova posle 11 kola. I ne samo to, jedna je ekipa u TOP 4 švajcarske lige koja do sada nema nijednu pobedu.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona ispali su od Karabaga zbog zaostatka od jednog gola, da bi u kvalifikacijama za Ligu Evrope do grupne faze izbacili Linfild i Harts.

Promene koje su pretrpeli kada je u pitanju igrački kadar očigledno su jako uticale na rezultate, pošto Cirihu ruže ne cvetaju ni u Evropi. Trenutno su poslednji u grupi A LE bez ijednog osvojenog boda.U poslednja dva kola primili su čak 10 golova od PSV-a.

Inače, za Cirih nastupa i srpski internacionalac Nikola Boranijašević koji igra na pozicijid esnog beka i koji se svojevremeno dovodio u vezu sa Partizanom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA