≫ 

Evo šta je ostalo Partizanu do kraja godine: Hod ka evropskom proleću, jedino se putuje za Nicu i Bačku Topolu

Prvo Partizan, u četvrtak (17 časova), igra protiv Napretka, zatim tri dana kasnije u Beograd dolazi Javor (17 časova)

  • 4
FK Partizan, FK Voždovac Foto: MN Press

Kao i Crvenoj zvezdi, Partizanu je ostalo još sedam utakmica do početka Mundijala i zatišja klupskog fudbala. Crno-beli su u dobroj evropskoj poziciji, dok će pokušati do Nove godine da smanje razliku u odnosu na večitog rivala u srpskom šampionatu.

Za nešto više od mesec dana počinje velika svetska smotra u Kataru (20. novembra), pa će pre toga biti završeno sve što se tiče klupskog kotrljanja lopte, a slika će biti dosta jasnija u Superligi Srbije, ali i na evropskom planu.

Velika prednost tima iz Humske je što će od sedam preostalih duela čak pet odigrati na svom terenu, dok će gostovanja imati samo Nici u Francuskoj i TSC-u u Bačkoj Topoli.

Prvo Partizan, u četvrtak (17 časova), igra protiv Napretka, zatim tri dana kasnije u Beograd dolazi Javor (17 časova).

Bitno je crno-belima da velike uloge favorita realizuje u ova dva kola, jer trenutno kasni za vodećom Zvezdom pet bodova, dok ima dva boda manje i od TSC-a, ali je tim iz Bačke Topole i odigrao dva meča više.

Onda 27. oktobra dolazi verovatno prelomna utakmica za srpskog predstavnika u Ligi konferencija pošto gostuje Nici.

Partizan je na dva kola do kraja grupe D na prvoj poziciji (koja vodi u osmini finala LK) sa osam bodova, a prati ga upravo francuski predstavnik sa pet bodova (mesto koje vodi u 1/16 finala LK). Keln i Slovacko imaju po četiri boda.

Do kraja ove godine, izabranicima Gordana Petrića ostaju dueli u šampionatu Srbije protiv Radničkog iz Niša i Novog Pazara kod kuće, te gostuju TSC-u na severu Srbije. Što se tiče Evrope, protiv Slovackog u Humskoj bi se zaključila priča grupne faze.

Tako bi crno-beli nakon svega pobrojanog pauzirali do februara kada posle velike pauze gostuju Napretku u Kruševcu.

RASPORED UTAKMICA PARTIZANA DO KRAJA GODINE:

20.10 Partizan - Napredak

23.10 Partizan Javor

27.10 Nica - Partizan

29.10 Partizan - Radnički Niš

03.11 Partizan - Slovacko

05.11 TSC - Partizan

13.11 Partizan - Novi Pazar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    17. oktobar 2022 | 15:40

    Interesantan raspored za Partizan, igra cetiri utakmice uzastopno u Super ligi kod kuce. Gde su sada oni "prepametni" grobari kojima mozak curi na usi od umovanja koji su pravili citavu predstavu kada je Zvezda u rasporedu imala dve utakmice uzastopno na domacem terenu. Javite se licemeri.

  • Moša

    18. oktobar 2022 | 19:55

    Kako će biti do kraja sezone videćemo. Nadam se solidno zbog Petrića. No Vazura najavljuje pojačanja. Pa najveće pojačanje bilo da on ode i povede Vučelića!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA