≫ 

Kako je Kristijan Belić spasao gol Partizana od mata Ovusua: Sprint u stilu Takume Asana...

Defanzivni vezista crno-belih, apsolutni junak duela sa Čukaričkim, pokazao zavidnu brzinu u samoj završnici spasavši svoj tim kapitulacije

  • 4

Nekako po tradiciji, mečevi Partizana i Čukaričkog uvek ostanu upečatljivi po dobrom fudbalu, borbenosti, lepim potezima, detaljima koji se danima posle toga prepričavaju u javnosti kao lepša strana srpskog fudbala.

Minuli u Humskoj nije izneverio tu tradiciju, doneo je sve što jedan evropski meč može da pruži navijaču - preokretem tenziju, golove, borbu, ali i nesvakidašnji sprint za "goli život" u samoj završnici čiji su akteri Samjuel Ovusu i Kristijan Belić, a koji je, ispostaviće se na kraju, možda i rešio pitanje pobednika u korist crno-belih.

Setiće se mnogi duela iz mandata Sava Miloševića kada je na sličan način Japanac Takuma Asano "pretrčao" defanzivca Čukaričkog Miladina Stevnovića i to tako što je u startu bio nekoliko metara iza čuvara, a onda je naprosto "ubrizgao nitro" da bi potom servirao pogodak Bojanu Matiću.

Ovoga puta je igrač Čukaričkog Ovusu bio taj koji je napadao, iskoristivši kardinalnu grešku Siniše Saničanina na sredini terena, posle čega se dao u trk ka golmanu Popoviću, ali verovatno nije ni slutio da ima neko brži i od njega. Kada je saigrač izgubio posed u omogućio Ovusuu da krene u zicer poziciju, Kristijan Belić je bio dobrih pet metara iza rivala iz gostujućeg tima, a onda je i on, poput Asana, poleteo kao da je ispaljen iz puške. Sustigao je Ovususa do kaznenog prostora, a potom ukizao pravovremeno, spasao svoj tim i dao mu energiju da u završnici stigne do trećeg gola i velike pobede.

Valja takođe napomenuti da se sve dešavalo posle 80. minuta kada su fudbaleri oba tima, posle bespoštedne borbe, bili već "u crvenom" i izvlačili poslednje atome snage, zato je i Belićev verovatno i nagrađen od strane "više sile", jer je u timu kome u nedelju i nije išlo sve od noge bio iskra koja je održavala plamen.

Video: Varnice u Humskoj: Svađali se Docić i Urošević, pa trener Čuke uhvatio u kragnu kapitena Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    17. oktobar 2022 | 14:17

    Pogresijo si utakmicu mislis n'a Pesica u Kragujevac

  • As

    17. oktobar 2022 | 14:18

    Evropski sudija bi zalepio crveni I penal,samo tako;sad kapiram.zasto Vazura spominje penal...

  • Sasab

    17. oktobar 2022 | 13:27

    I ovo da ne bude penal.Strašno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA