"Ne osećam se prijatno s tim oko ruke": Fudbaler odbio da nosi traku s LGBT obeležjem, klub ga odmah "smenio"

Turčin je ovaj potez opravdao sa religijskim uverenjima

  • 16
Orkan Kokču, Kapitenska LGTB gej traka u duginim bojama Foto: Profimedia

Tokom proteklog vikenda je u Holandiji odigran i derbi između AZ Alkmara i Fejenorda, koji je ekipa iz Roterdama dobila sa 3:1, da bi potom meča na videlo isplivale neke (ne)fudbalske stvari. Naime, kapiten Fejenord Orkan Kokču je odbio da nosi kapitensku tragu u duginim bojama.

Kokču je odlučio da ne nosi kapitenksu traku, iz kako je naveo religijskih razloga, pa je Fejenord bio primoran da za ovu utakmicu promeni kapitena.

Turčin je na utakmici bio i najzapaženiji, postigao je prvi gol za svoju ekipu, dok je kod trećeg asistirao čime je poneo i nagradu najboljeg igrača utakmice, međutim, zbog svog akta da odbije da nosi traku je izdao saopštenje.

- Mislim da je važno naglasiti da poštujem svakoga bez obzira na veru, poreklo ili preferencije. Verujem da je svako da radi šta god želi. Razumem dobro važnost ove akcije, ali moja religijska uverenja me ne određuju kao pravu osobu za to. Ne osećam se prijatno da nosim ovakvu kapitensku traku. Znam da će neki ljudi biti razočarani. Stoga se nadam da će moj izbor zbog religijskih razloga biti poštovan - istakao je Kokču.

Fejenord je bio primoran da promeni kapitena, pa je traku nasio Gerno Troner.

Video: Srbi su i humanu stvar izvrgli ruglu: Sprdaju se na aukciji za Ronaldovu traku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    17. oktobar 2022 | 20:36

    Zanimljivo, lgtb populacija ima pravo na svoje opredeljenje, sto je u redu. Doticni kapiten ekipe nema pravo na svoje opredeljenje vec MORA da nosi tu traku oko ruke koju mu nametnu, zanimljivo........ko je tu diskriminisan.

  • Hogar

    17. oktobar 2022 | 19:49

    BRUKA I SRAMOTA ZA EU....HOCE NA SILU DA NAMETNU SVIMA TE BOLESNIKE DA LI JE TO DEMOKRATIJA.. DA LI U EU COVEK SME DA IMA SVOJE MISLJENJE

  • Ajdemi

    17. oktobar 2022 | 19:48

    Bravo zs Turcina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA