≫ 

Benzema osvojio Zlatnu loptu: Nedodirljivi Francuz bez konkurencije, sa Realom je "rušio" sve redom

Karim je večeras na svečanoj gali u Parizu primio nagradu Frans Fudbala

  • 10
Karim Benzema Foto: Tajnug - AP

Ako je ikakve dileme uopšte i bilo, Karim Benzema osvajač je ovogodišnje nagrade Zlatna lopta koja se po izboru Frans Fudbala dodeljuje za najboljeg fudbalera tokom prethodne takmičarske sezone.

U maju je sa Real Madridom osvojio titulu u Ligi šampiona posle pobede nad Liverpulom od 1:0 u finalu, a bio je najbolji strelac takmičenja sa ukupno 15 pogodaka.

Nekoliko dana posle finala, UEFA ga je proglasila za igrača sezone u Ligi šampiona, a Benzema je pored te titule sa Real Madridom uspeo da osvoji i titulu u španskoj Primeri.

Na početku tekuće sezone postigao je gol u UEFA Superkupu protiv Ajntrahta iz Frankfurta, čime je došao do 324 gola u Realu i tako pretekao Raula na drugom mestu na listi najboljih strelaca čuvenog španskog kluba.

Tri dana posle toga stigla je nominacija za Zlatnu loptu, španska Marka mu je od samog starta davala najveće šanse i da je osvoji, što je danas potvrđeno.

On je postao peti Francuz koji je osvojio ovu nagradu. Glasali su ukupno novinari iz 100 zemalja, koje se nalaze među 100 najboljih na FIFA rang listi, kako bi glasanje bilo apsolutno relevantno. Po objavi nagrade, Benzema je dobio glasne ovacije i skandiranje u Parizu.

Video: Varnice u Humskoj: Svađali se Docić i Urošević, pa trener Čuke uhvatio u kragnu kapitena Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA