Marin: "Igrači iz ovih liga su interesantni Zvezdi, dovešćemo boljeg špica od Makabijevog Pjeroa"

Raport šefa skauting službe crveno-belih

  • 44
Mitar Mrkela, Marko Marin Foto: FK Crvena zvezda

Dok je igrao za Crvenu zvezdu, bio je pokretačka snaga tima! Danas, nekadašnji vezista crveno-belih Marko Marin ima zadatak da pronađe igrače koji će od srpskog šampiona učiniti bolji tim!

Šef je skauting službe od juna ove godine, a u velikom intervjuu za "Mocartsport" govorio je o aktuelnim temama kada su u pitanju transferi i otkrio je koje lige su zanimljive crvenom-belima.

- Naravno da nam Premijer liga nije među prioritetima za skautiranje, svima je jasno zašto… Ali skandinavske lige su interesantne, druga liga Francuske, Portugal. Tu se mogu naći momci koji mogu mnogo da doprinesu našem timu. Skauting naših igrača iz inostranstva je posebna tema. To moramo da imamo u glavi uvek, bilo da je reč o momcima koji su kao ja odrasli u inostranstvu ili koji su već bili ovde. Kada imaš limit od četiri stranca, Zvezdine vođe moraju da budu naši igrači. Zvezda koja igra u Evropi mora svima da bude mamac. Prilično sam ambiciozan čovek, i mislim da najveća ekipa u Srbiji mora da ima u svojim redovima i reprezentativce naše zemlje. Koliko god to izgledalo neralno u ovom trenutku - rekao je Marin.

Priznao je Marin i da je neulazak Zvezde u LŠ sve pokvario kada su u pitanju transferi.

- Imali smo mnogo ideja i dobrih rešenja koja nisu iz brojnih razloga realizovana. Čekalo se da se uđe u Ligu šampiona, imali smo osećaj da je ekipa dobra i da je sposobna za taj korak. I dalje verujem da smo imali kvalitet da prođemo Makabi. To je fudbal, ne krivim nikoga. Taj plan koji smo imali za kraj prelaznog roka, da dovedemo još trojicu kvalitetnih fudbalera, poremećen je ispadanjem, odnosno neulaskom u Ligu šampiona

- Munas Dabur je bio tema. Zvao sam za Basa Dosta, on je bio slobodan. Na kraju smo mi odustali zbog njegovih godina. On nije bio nerealan, a veliko je ime, pa se nekom možda čini da jeste... Morate da shvatite da je prelazni rok često pun improvizacija, u svim klubovima. Možeš da pripremiš jedan scenario, a onda nešto drugo iskoči, neko te poremeti, a neko se negde drugde posvađa s trenerom, i postane ti dostupan.

Kada su u pitanju napadači, zvezda je na kraju dovela Kalifu Kulibalija koji se kandiduje da bude jedna od najvećih promašaja.

Kalifa Kulibali Foto: Marko Jovanović

- Svi smo u tome učestvovali, kao i za Bukarija. Ali morate da znate da je Kalifa došao kao alternativna opcija, ne da igra uz Pešića. Odigrao je skoro 100 utakmica u francuskoj ligi, reprezentativac je, na 30 utakmica je postigao šest golova, takođem prošle polusezone je dao četiri pogotka na sedam mečeva, pokazao je neki kvalitet koji nam je povremeno potreban. Trenutno nisam zadovoljan. On je došao potpuno nespreman.

Zanimljivo, Marin se dotakao i napadača Makabija Francija Pjeroa koji je dao dva gola Zvezdi u kvalifikacijama za LŠ.

- On je protiv nas odigrao stvarno dobar prvi meč, dao je dva gola, bio jak u duelu, i svi su ga zapamtili. Međutim, ja ga u revanšu u Beogradu nisam nešto video. Razumem utisak navijača jer je dao dva gola protiv nas i bio sjajan, a šta ćemo s tim jednim golom u prvenstvu Izraela? Tvrdim da je Šilja Pešić bolji igrač od njega, kao i sve naše alternative koje smo hteli da dovedemo. Tvrdim da ćemo dovesti boljeg špica od njega. To slobodno tako napišite, dovešćemo boljeg špica od Pjeroa.

Video: Legendarni Dragan Džajić ide na operaciju, našalio se na prijemu u bolnicu: Biću spreman za Kamerun

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    18. oktobar 2022 | 10:11

    Hocel nam neko reci,objasniti ili sta vec,koji genijalac je oterao Ohija a doveo Kulibalija ?

  • Raša

    18. oktobar 2022 | 10:52

    Pustite onog Klinca Mijatovića da igra i rešen problem, otarasi te se ostalih invalida.

  • NajveciZvezdas

    18. oktobar 2022 | 10:53

    A sto ne kazes da nesmes da sidjes u svlacionicu kod igraca? Dok si igrao,nije te htela svlacionica jel si los momak….Gde god si bio od Sevilje,Olimpijakosa,Zvezde,svuda su hteli igraci da te prebiju jer si gov.o od coveka…a kako si se ponasao u svlacionici Zvezde,to je druga prica…Nisi imao nijednog druga ( igraca ) sa kojim si se druzio….Nije nikakva tajna da niko ne moze da te gleda u klubu…Ali,sigurno postoji neki razlog zasto si dosao…Mozda Fali Ramadani…mozda Nikola Damjanac…interensantno bas pred LS…trebalo je da udje mnogo novca….?!?!?!?Do juce si igrao fudbal ( a kazu oni koji te znaju ) da te to odavno nije interesovalo…nego si i tada menadzerisao vise nego sto si igrao…Pokazace vreme zasto si dosao u Crvenu zvezdu…ali ces se kao i svaki,pokupiti i otici u Nemacku i nikom nista…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA