≫ 

Nathov dodir genijalnosti za pobedu nad Čukom: Nismo uigravali, akcija je plod improvizacije!

Izraelac za Telegraf objasnio kako je "podvalio" gostima sa Banovog brda pas za pobedonosni gol Slobodana Uroševića u 85. minutu

  • 12
Bibars Natho Foto: Partizan.rs/Sandić Foto

Nekada u fudbalu nisu dovoljni samo dobar plan, želja i segmenti koji se uigravaju na treningu, potrebno je zrno genijalnosti, improvizacije pojedinca, koji celom timu može da skine veliko breme i dovede ga do krajnjeg cilja. To "zrno" nikada nije nedostajalo Bibarsu Nathu, štaviše, ono ga je uvek činilo drugačijim od ostalih igrača Partizana i ta vezistina neverovatna vizija, "skener" celog terena je i dovela Partizan do važne pobede protiv odlične ekipe Čukaričkog u samoj završnici (3:2).

Da elaboriramo: Samed Baždar je izborio prekršaj nadomak kaznenog prostora, pomalo iskosa i očekivalo se da će Natho uputiti centaršut u kazneni prostor, jer je već tekao 85. minut i pretilo je da crno-beli ostanu bez dva boda. Umesto toga, Izraelac je pri prilasku lopti, da izvede prekid, perifernim pogledom "snimio" Slobodana Uroševića i priliku da odigra na drugačiji način, što je dovelo do asistencije, potom i sjajne egzekucije levog beka pored Sajmuela Ovusua koga su uhvatili nespremnog.

Dva dana posle Natho je za Telegraf objasnio da situacija nije uvežbavana, već da je bila plod improvizacije u deliću sekunde.

- Nismo to uigravali, jednostavno sam video mogućnost da odigram, odnosno gurnem loptu Uroševiću na taj način, a i on je takođe bio spreman na tu opciju, iako se nismo dozivali, razumeli smo se pogledom. Znao je da mogu da mu odigram loptu na taj način i to je bio sjajan trenutak za nas, tim pre što se uopšte nismo pripremali, niti radili sličnu situaciju na treningu. Bila je to naprosto intuicija u trenutku i srećan sam što je doprinelo timu, našoj pobedi. Nekada igrač mora da razmišlja sam, da donese odluku koja je prava za njegovu ekipu i to je naprosto bio taj momenat vredan velike pobede nad Čukaričkim - kaže Bibars Natho za naš portal.

Posle svega, stigle su i pohvale od trenera Gordana Petrića, koji u određenoj meri poredi genijalnost Natha sa nekadašnjom Almamija Moreire, ističući da će Partizan u budućnosti teško naći na tržištu igrača takvog kalibra i vizije.

- Jedino što mogu da se zahvalim na lepim rečima, uvek prija kada čujete pohvale od svog trenera. One su potvrda vašeg rada i kvaliteta, posvećenosti timu, koja je meni najvažnija. Mogu samo da poželim i nadam se da u budućnosti Partizan neće tražiti igrača sličnog meni, jer verujem da ću biti ovde, na pravom nivou i moći još mnogo da pružim u godinama koje dolaze. Posle toga, videćemo - nasmejao se Natho na svoju opasku.

Video: Natho i Urošević prodali foru za 3:2: Uhvatili ih na spavanju dok se postavljali za slobodnjak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    18. oktobar 2022 | 14:56

    E još samo da je sudija dao znak da se izvede ,,slobodnjak" .....ovako još jedna prevara u nizu!!!!!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    18. oktobar 2022 | 13:56

    Хахаха. Да је Чука дала такав гол, поновило би се извођење. Муфљуски гол као поклон због именовања новог Толета у ФСС, Бјеке...па где да не добију поклон од судија, па да стоје мирно пред новим челником...

  • Žarkov Dragan

    18. oktobar 2022 | 14:25

    Ja bih im dao titulu za fer plej sezone jer ovako nesto nisam video skoro.Ljudi nameštaju živi zid a ti izvodiš slobodan udarac i još se dičiš njime.To može da uradi samo neko ko nije covek u duši nego kukavica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA