≫ 

Anćeloti iznenađen izborom "Frans fudbala": "Jasno je da je Real Madrid najbolji"

Trener reala je istakao da je ponosan na svoje fudbalere

  • 0
Finale Lige šampiona FK Liverpul - FK Real Madrid Karlo Anćeloti Foto: Tanjug/AP

Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je da je iznenađen zašto madridski klub nije dobio proglašen za najbolji tim u prošloj sezoni u izboru "Frans fudbala", prenose španski mediji.

Napadač Reala Karim Benzema je sinoć u Parizu dobio "Zlatnu loptu" za najboljeg fudbalera u prošloj sezoni. U TOP 10 najboljih fudbalera našla su se još trojica igrača Reala, Tibo Kurtoa, Vinicijus i Luka Modrić, ali je za najbolji klub proglašen Mančester Siti, iako je Real prošle sezone osvojio Ligu šampiona i špansko prvenstvo.

- Ponosan sam na uspehe svojih igrača. Radujemo se što je Karim dobio ''Zlatnu loptu''. Ponosan sam i zbog dobrog plasmana Kurtoe, Modrića i Vinicijusa. U ovom klubu postoji sve što je potrebno za uspeh: istorija, tradicija, kompetitivnost, kvalitet igrača i atmosfera - rekao je Anćeloti.

On je istakao da mu nisu jasni pojedini kriterijumi za glasanje prilikom izbora "Zlatne lopte".

- Ne razumem kriterijume glasanja na klupskom nivou. Mislim da ne daju realnu sliku o ekipama, jer je jasno da je najbolji bio Real, koji je osvojio Ligu šampiona. Izuzetno poštujemo dodeljene nagrade, ali mi smo na klupskom nivou naajviše dobili u maju. Čudi me da se u TOP 30 nisu našli još neki naši fudbaleri. Toni Kros, Eder Militao, Federiko Valverde ili David Alaba. Neko će da kaže da sam pristrasan i da se nalazim u sukobu interesa... Da možda i jesam - zaključio je trener Reala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA