≫ 

Sramota: Piksija nema u TOP 50 trenera sveta, ali su tu menadžeri Lorijena, Brentforda, Lidsa...

Čudan kriterijum britanskog magazina

  • 7
Dragan Stojković Piksi

Foto: MN Press

Menadžer Mančester sitija, Španac Pep Gvardiola, trenutno je najbolji trener sveta po izboru britanskog fudbalskog magazina "Forfortu".

Britanski magazin je sastavio listu najboljih 50 trenera sveta. U ovom izboru korišćeni su razni parametri, među kojima su postignuti rezultati u poslednjih 12 meseci i resursi sa kojima svaki trener raspolaže.

U TOP 50 najboljih trenera sveta u izboru britanskog magazina nema nijednog srpskog trenera. To je posebno čudno kada se uzme u obzir šta je to sve Dragan Stojković Piksi uradio sa Orlovima. Za njega nije bilo mesta, ali jeste za stručnjake kao što su Lidsov Džodi Marš, Fiorentinin Vinćenco Italijano ili Lusijen Favr iz Nice koja je očajno počela sezonu. Takođe, mesta je bilo i za trenera Lorijena Regisa Le Brisa ili Brentfordovog Tomasa Franka.

Gvardiola je inače menadžer Mančester sitija od 2016. godine. On je prošle sezone sa Mančester sitijem osvojio titulu u Premijer ligi. Na drugom mestu je trener Reala Italijan Karlo Anćeloti, koji je sa madridskim klubom osvojio Ligu šampiona i titulu u španskom prvenstvu.

U TOP 10 najboljih trenera sveta nalaze se još Jirgen Klop (Liverpul), Antonio Konte (Totenhem), Stefano Pioli (Milan), Mikel Arteta (Arsenal), Tomas Tuhel (bez angažmana), Grejem Poter (Čelsi), Julijan Nagelsman (Bajern) i Diego Simeone (Atletiko).

Video: Mitar i Piksi poleteli u vazduh: Slavlje Orlova posle Norveške koje niste videli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    19. oktobar 2022 | 13:48

    Pa dobro, ubacuju svoje. Objektivni kao i uvek... Mozes ga voleti ili ne ali pre Piksija Japanci nisu igrali fudbal. Jednog takvog lika ti da ignorises za to je potrebno dosta koncentracije. Cista pakost nista vise.

  • Džek

    19. oktobar 2022 | 12:52

    Posle Katara među prvih deset

  • BralE

    19. oktobar 2022 | 12:25

    Ovi englezi lupaju kao Maksim po diviziji. Pogotovo sa prvoplasiranim! Ko se i malo puti u fudbal, zna da je Anćeloti tata-mata za Gvardiolu, a to dokazuje i prošlogodišnja sezona sa osvojenom LŠ. A što se tiče npr. Trenera Brentforda, tu malo lupaš i ti gosn novinar. Čovjek je napravio fantastičan posao sa osrednjim klubom iako je rukovodstvo prodalo par dobrih igrača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA